Ponturi fotbal – Alkmaar – Zwolle – Eredivisie – 30.09.2018

Duminica, de la ora 15;30, pe “AFAS Stadion” avem jocul dintre Alkmaar – Zwolle, duel ce face parte din etapa cunumarul 7 din Eredivisie.

Alkmaar are doi accidentati si care sigur nu vor evolua, Boadu si De Boer sunt inca nerefacuti si nu fac parte din alegerile tehnicianului, aici avand o lista mai lunga de jucatori asupra carora nu s-a putut indrepta la antrenamente. Chiar si asa, AZ a reusit sa aiba o saptamana foarte buna, a dispus in etapa trecuta cu 3-1 de Groningen, iar apoi a concretizat acel succes cu un altul, mult mai categoric, dar in Cupa Olandei. 6-0 a fost scorul partidei cu amatorii de la Alcides, joc disputat la mijlocul acestei saptamani. Revenind asupra parcursul ei din campionat, este unul aproape reusit, deoarece ocupa locul 5, cu doua puncte mai putine decat Ajax Amsterdam, echipa care se afla pe locul secund.

Zwolle nu spune mai nimic si fata de alte sezoane acum este o umbra a echipei care juca si finala Cupei Olandei. Chiar daca a castigat trei din ultimele patru mecuri oficiale, pentru mine ramane o echipa mica, atunci a beneficiat si de adversare modeste. 1-0 a fost scorul din etapa trecuta, cand contra ei a stat FC Emmen, scor pe care l-a repetat si contra lui Staphorst, in Cupa Olandei. Ocupa locul 14, cu 6 puncte, dar toate punctele au venit in fata echipelor care lasa de dorit prin prisma numelui si de fiecare data cand a jucat pe teren strain. Acum este ceva diferit, va juca din nou contra unei echpe cu pretentii de cupe europene si s-a vazut ca nu poate face fata, luand mereu cate doua goluri in cele trei infrangeri din acest sezon, toate in fata unor echipe cu aceleasi pretentii precum ale lui Alkmaar.

Jucand pe teren propriu este net favorita, AZ Alkmaar mi-a placut mult cum abordeaza acest gen de jocuri si faptul ca pana acum este neinvinsa in aceasta postura, astept sa-si puna amprenta. Are in fata o echipa accesibila din toate punctele de vedere si un eventual succes cu cel putin trei goluri inscrise in meci nu ar fi deloc un pariu rau, cunoscuta fiind si inclinatia campionatului olandez spre meciuri spectaculoasa.