Ponturi fotbal – APOEL – FC Astana – Europa League – 23.08.2018

Prima mansa din turul playoff-ului Europa League are loc incepand cu ora 20:00, pe “Neo GSP Stadium”, locul unde se vor infrunta APOEL – FC Astana.

APOEL este cunoscuta pentru nivelul bun la care s-a prezentat atunci cand a evoluat in cupele europene, deseori reusind sa-si faca aparitia si in grupele Champions League sau Europa League. De data aceasta este pusa in situtia de a juca din nou in cea de-a doua competitie ca importanta de pe batranul continent si pana in acest moment a facut-o cu bine, reusind sa lase acasa echipe precum Flora Tallinn (5-2) si Hapoel Beer Sheva (5-3). De asemenea, campioana Ciprului a inceput aventura in tururile Champions League, insa, Suduva a fost formatia mai tare pe picioare si cu putin ajutor din partea atacantilor ciprioti, care au ratat foarte mult, au trecut cu 3-2 de APOEL, trimitand echipa lui Bruno Baltazar in Europa League.

FC Astana mi-a placut mult cand a jucat contra lui Midjtylland, echipa de care a trecut in turul al doilea din preliminariile Champions League, cand a dispus cu 2-1 de campioana din Danemarca, aceasta fiind una dintre cele doua victime. A mai jucat contra lui Sutjeska (3-0). In plin campionat, este usor avantajata de faptul ca autoritarile competente din Kazahstan stiu importanta echipei de a se califica intr-o grupa din cupele europene si au intrerupt campionatul. Cu toate acestea, FC Astana ramane cu meciurile din turul al treilea, cand a jucat contra lui Dinamo Zagreb, echipa in fata careia a avut putine ocazii, pierzand cu 0-3 la general.

Fara victorie de patru meciuri oficiaile, FC Astana probabil ca are drept obiectiv sa incerce sa scoata si un rezultat de egalitate. In acelai timp, APOEL si-a depasit conditia, a facut spectacol si a inscris cel putin un gol in cinci din cele sase meciuri disputate. Din punctul acesta de vedere a fost mai activa decat FC Astana si mi s-a parut mai lucida in fata portii adverse, ceea ce ar putea sa fie decisiv, iar la final sa castige cel putin o repriza.