Ponturi fotbal – Austria Viena – Innsbruck – Tipico Bundesliga – 27.07.2018

Incepe Tipico Bundesliga, prima liga de fotbal din Austria, iar meciul de deschidere le aduce fata in fata pe Austria Viena – Innsbruck. Confruntarea are loc pe “Ernst Happel Stadion” si incepe la ora 21:45.

Austria Viena a incheiat sezonul trecut cu o victorie spectaculoasa, 4-0 contra campioanei Red Bull Salzburg, intr-un meci in care a inscris la singurele ocazii pe care le-a avut, terminand pe locul 7, cu 43 de puncte. Desi a ratat participarea in cupele europene, conducerea din capitana Austriei merge tot pe mana tehnicianului neamt, Thomas Letsch, alaturi de care s-a inceput cu dreptul, 4-0 contra unei echipe de amatori, A XII-Auhof Center, meci disputat in Cupa Austriei. Din punct de vedere financiar sta relativ bine, dar bugetul n-a permis sa aduca jucatori de renume, iar pana in acest moment zero este suma investita in jucatori, majoritatea jucatorilor ce vor evolua si in aceasta stagiune sunt cei de anul trecut.

Innsbruck nu a avut probleme sa revina in prima liga, dupa ce in urma mai multi ani a retrogradat, insa, si-a luat revansa repede si a terminat pe primul loc in 2.Liga, cu trei puncte peste Hartberg, reusind sa se intoarca acolo unde a evoluat atatea sezoane. Nu a putut mai mult in meciurile de pregatire, doua meciuri din cele sapte le-a castigat, dar interesant este ca in toate aceste confruntari amicale, mereu s-a inscris dintr-o singura parte sau s-a incheiat la egalitate, 0-0, cum a fost cazul disputei cu Qarabag. La fel ca adversara ei, in Austria se incepe sezonul cu un prim tur de cupa, unde Innsbruck a avut ceva probleme, castigand cu 3-2 in fata amatorilor de la Wiener Linien.

Poate Austria Viena sa inceapa campionatul cu dreptul? Ei bine, ei ma astept sa vedem un joc consistent din partea formatiei gazda, Innsbruck nefiind o echipa capabila sa puna probleme unor formatii care trag la locurile europene. Dincolo de astea, “alb-visinii” au avantajul moral de a nu mai pierde acasa, in meciurile directe, de peste 17 ani