Ponturi fotbal – Azerbaijan – Insulele Feroe – Uefa Nations League – 17.11.2018

Sambata, de la ora 19:00, pe “Baku Olympic Stadium” are loc meciul dintre Azerbaijan – Insulele Feroe, din cadrul etapei a 5-a din Grupa 3, Liga D.

Azerbaijan este favorita meciului acesta, are sanse reale de a lupta pentru promovare, bine fiind ca depinde exclusiv de ea, avand in vedere ca va urma sa inchida participarea in aceasta editie experimentala de UNL cu un joc contra liderului Kosovo, iar diferenta dintre ele este de doua lungimi. Nu a avut un parcurs stralucit, faptul ca nu conduce aceasta grupa usoara este clar dovada ca are multe de imbunatatit. In decurs de patru etape, Azerbaijan a acumulat sase puncte, ca urmare a trei rezultate de egalitate si a victoriei obtinute contra Insulelor Feroe, in meciul din tur, atunci cand s-a vazut cat se poate de clar diferenta dintre ele.

Insulele Feroe ne-a devenit mai mult cunoscuta pentru faptul ca a facut parte din grupele in care si Romania a fost, dar din punct de vedere fotbalistic este o formatie de lumea a treia si rezultatele in decursul istoriei confirma cele afirmate. Nu a iesit cu nimic in relief, desi se afla pe locul al treilea, cu 4 puncte, dar singura victorie a venit in fata Maltei, o nationala usor de depasit. Au mai urmat cateva partide deloc reusite, insa, a reusit ca in etapa anterioara sa o incurce pe Kosovo, liderul la zi din aceasta Grupa 3, iar “vinovat” pentru acest lucru este fundasul lui Grindavik, Rene Joensen, care a a stabilit scorul final in minutul 50.

Desi in tur a fost o diferenta sensibila, 3-0 a fost scorul prin care Azerbaijan isi trecea in cont singura victorie din grupa, n-as putea spune ca urmeaza sa aiba un meci la fel de facil. Totusi, gazdele au jucatori pe care daca ii luam strict din punct de vedere individual sunt sensibili mai buni decat lotul feroezilor. In replica, ma astept sa vedem un joc defensiv din partea oaspetilor, care sa puna probleme echipei favorite si scorul final sa fie usor influentat.