Ponturi fotbal – Besiktas – LASK Linz – Europa League – 09.08.2018

Joi, 9 august 2018, incepand cu ora 21:00, pe “Vodafone Park” revine fotbalul din Europa League, Besiktas – LASK Linz este meciul pe care putem sa-l urmarim, din prima mansa a turului al treilea de calificare.

Favorita la intrarea in grupe, Besiktas a ajuns in aceasta situatie dupa ce anul trecut n-a excelat in Super Lig, terminand abia pe locul 4, asta dupa ce a avut drept obiectiv sa castige campionatul. Prestatia elevilor lui Senol Gunes a fost buna pe final de sezon, tehnicianul, alaturi de echipa lui, reusind sa faca spectacol si in partidele deja disputate in aceasta competitie. “Vulturii” au intrat in cupele europene inca din turul al doilea, acolo unde au beneficiat de un adversar modest, Toshavn, de care au dispus cu 8-0 la general, dupa 2-0 in deplasare si 6-0 pe “Vodafone Park”, locul unde putine echipe pot sa se mandreasca cu puncte obtinute. Singurul esec suferit de Besiktas acasa, in 2018, a fost in disputa contra celor de la Bayern Munchen, din optimile Champions League.

Echipa probabila: Zengin – Gonul; Uysal; Aksoy; Erkin – Adriano; Medel; Arslan – Lens; Larin; Babel

LASK Linz s-a bucurat prea repede de revenirea in cupele europene si succesul pe care l-a obtinut in turul anterior, contra norvegienilor de la Lillestrom, ar putea sa fie in zadar daca nu vor face surpriza si contra uneia dintre cele mai puternice echipe din fotbalul turc. In turul al doilea a stiut foarte bine sa-si fructifice ocaziile de gol aparute, ofensiva austriaca marcand de sase ori in poarta castigatoarea Cupei Norvegiei, Lillestrom. Totusi, este o formatie care nu poate tine pasul pe doua fronturi si astfel, n-a putut sa castige si in meciurile de campionat ce au urmat dupa succesul din Europa League. La finalul saptamanii trecute a facut 0-0 cu St. Polten, dominand autoritar partida, iar in cea de-a doua repriza a ratat si o lovitura de la 11m, prin Maxmilian Ullmann si LASK ocupa locul 10, dupa doua etape.

Echipa probabila: Schalger -Ramsebner; Trauner; Pogatetz – Ranftl – Holland; Michorl; Ullmann – Victor; Otubanjo; Goiginger

Nu s-au mai intalnit pana acum, dar Besiktas este o echipa care cu greu isi iarta adversarele cand joaca pe teren propriu si nu cred ca LASK Linz este o formatie capabila sa poata face surpriza pe “Vodafone Park”. In acelasi timp, provine din fotbalul austriac, iar acela este unul care pune pret mare pe ofensiva, nu ar fi exclus ca pentru a-si asigura victoria, Besiktas sa fie nevoita sa inscrie de cel putin doua ori.