Ponturi fotbal – Besiktas – Sarpsborg – Europa League – 20.09.2018

Joi seara, de la ora 19:55, pe “Vodafone Park” din Istanbul are loc Besiktas – Sarpsborg, joc din prima etapa a grupelor Europa League. Alaturi de Genk si Malmo FF, acestea alcatuiesc Grupa I.

Besiktas este una dintre cele mai titrate echipe din Turcia, aceasta a participat de cateva ori si in grupele Champions League, deci nu se poate pune problema de emotii cand vine vorba despre debutul in grupele acestei editii deEuropa League. In urma unui sezon slab facut in editia anterioara de Super Lig, trupa lui Senol Gunes a fost nevoita sa joace mai multe tururi de calificare pentru a ajunge aici, iar primul meci pe care l-a disputat a fost pe 26 iulie. De atunci si pana in playoff-ul Europa League s-au jucat sase mecirui, dispute in care atacul a fost mereu prezent, “alb-negrii” au reusit patru victorii, un rezultat de egalitate si o infrangere (1-2 cu LASK Linz).

Sarpsborg vine la debutul sau in Europa League dornica sa intre in istoria cupelor europene, dar pentru a face asta trebuie clar sa aiba nevoie de mare noroc, dat fiind faptul ca putine echipe care au plecat cu sansa a doua, au reusit sa se impuna pe “Vodafone Arena”. Aflata clar intr-o criza a rezultatelor, formatia norvegiana vine acum dupa un nou esec, al patrulea la rand in care da gol, 1-2, cu Odd. De asemenea, calificarea ei in grupele Europa League a venit intr-un mod norocos, a reusit ca in turul dublei cu Maccabi Tel Aviv sa castige cu 3-1, insa a pierdut returul cu 1-2. Nu au fost singurele meciuri pe care Sarpsborg le-a jucat pentru a realiza acest obiectiv, ea fiind angrenata in tururile de calificare inca din primul tur de calificare, drept pentru care care si-a trecut in cont si ea opt meciuri, marcand cel putin un gol in toate acestea.

Probleme vizibile pentru Sarpborg in ultimul timp si astept ca acestea sa fie speculate din plin de atacul celor de la Besiktas, cu toate ca sunt sanse sa nu fie folositi cei mai buni jucatori, avand in vedere ca in runda urmatoare din campionat va juca contra lui Fenerbahce. Una peste alta, cum ambele au fost marcatoare constante in tururile de calificare, chiar daca turcii se vor impune, astept cel putin doua reusite din partea lor pentru a se putea bucura de succes.