Ponturi fotbal – Birmingham- Reading – Championship – 23.10.2018

Fotbalul de liga secunda din Anglia revine in prim-plan, iar de la 21:45, pe “St. Andrew’s Stadium” avem Birmingham- Reading, partida din etapa a 14-a.

Birmingham a fost echipa de pluton si nu da semne ca poate sa revina. Finantele imputinate, lipsa unui buget de transferuri, face din aceasta o echipa destul de usor de invins, chiar daca face jocuri bune in ultimele runde. Intr-adevar, este in usoara crestere, dar cu victorii la Stoke si Rotherham nu inseamna nimic. Din contra, urmeaza ca marti sa revina acasa si acolo s-a prezentat decent, acumuland opt puncte, drept pentru care este inca neinvinsa, egalul fiind des intalnit.

Considerata outsider al acestui meci, Reading trebuie sa isi demonstreze ca nevoia de puncte o poate mobiliza mai mult decat se asteapta bookmakerii sa o faca. Nu e tocmai intr-o postura confortabila, are 12 puncte, cu doua peste prima care se afla la retrogradare. Partea buna este ca vine dupa un succes bifat intr-o maniera relativ usoara. Profitand si de statutul de gazda, a invins usor o rivala precum Millwall, in ceea ce puteam lejer sa numim derby in subsolul clasamentului.

E foarte greu de anticipat un rezultat intre doua echipe care in urma cu doar cateva zile si-au castigat meciurile avute in campionat si tot atunci au jucat acasa. Totusi, am vazut ca Birmingham se descurca bine jucand acasa si astept ca ea sa dicteze ritmul, sa fie mai mereu la construcie, suficient de mult, cat sa obtina rezultatul mult dorit. Calitate exista, am vazut ca gestioneaza bine jocurile contra echipelor din a doua parte de clasament, avand acum ocazia sa-si demonstreze asta.