Ponturi fotbal – Cambridge United – Milton Keynes – League Two – 13.10.2018

O alta partida pe care League Two ne-o aduce in atentie, prin prisma rundei cu numarul 13, este cea de pe “Abbey Stadium”. De la ora 17:00, are loc Cambridge United – Milton Keynes, meci in care oaspetii pleaca cotat cu prima sansa.

Cambridge United nu este o echipa care sa dispuna de resurse la fel de multe ca alte echipe din League Two, dar in acest conditii mi se pare normal sa plece cu sansa a doua, avand in vedere ca ea este penultima in clasament, cu opt puncte, unul mai putin decat prima echipa ce se afla pe loc neutru. Forma este conforma cu locul retrogradabil pe care se situeaza, in sensul ca a pierdut cinci din ultimele sase meciuri, una dintre ele avand loc la finalul saptamanii trecute, 2-0, contra celor de la Crawley Town. Intr-adevar, moralul a mai crescut putin dupa ce rezervele echipei au trecut cu 4-0 de Southamtpn U21, meci care s-a disputat in Checkatrade Trophy, o competitie mai putin interesanta decat campionatul.

Milton Keynes este echipa care vrea sa promoveze si asta s-a vazut si la finalul etapei trecute, cand pur si simplu a executat-o pe Cheltenham, scorul acelui meci fiind unul de neprezentare, 3-0. A urmat un meci in Checkatrade Trophy, totul neinteresant pentru ea, drept pentru care si faptul ca a intalnit o echipa mai bine vazuta, Luton, a pierdut cu 0-3, deliberat, cred eu. Afirm acest lucru deoarece se afla pe locul 4 in League Two, cu 21 de puncte, are trei lungimi de recuperat fata de echipele care isi impart locurile 2 si 3. De asemenea, punctul forte al celor de la Dons este defensiva. In decurs de 12 meciuri, MK este formatia cu cele mai putin goluri primite, dar in acelasi timp nici nu iese in relief prin spectaculozitate, are putin peste un gol inscris per meci.

Diferenta de forma si de atitudine dintre cele doua echipe ma face ca din start sa-mi indrept atentia spre Milton, o trupa care inca de la inceputul sezonului a avut drept obiectiv sa revina cat mai repede cel putin in League One, asa cum foarte bine s-a anuntat inca de cand si-a prezentat lotul pentru sezonul 2018/2019. In conditiile in care si Cambridge face figuratie, astept sa vedem un joc cel putin consistent din partea oaspetilor, care, cu putina atentie, sa nu primeasca gol.