Ponturi fotbal – CFR Cluj – Dunarea Calarasi – Liga 1 Betano – 10.11.2018

Sambata, de la ora 21:00, pe “DR. Constantin Radulescu” din Cluj-Napoca are loc meciul dintre CFR Cluj – Dunarea Calarasi, duel la care ne asteptam ca gazdele sa aiba un meci relativ usor.

CFR Cluj este campioana Romaniei in exercitiu si liderul la zi din Liga 1, reusind in etapa trecuta sa isi duca mai departe seria victorii. A fost cea mai categorica din acest sezon, 5-1 a indicat tabela la finalul meciului de la Botosani, drept pentru care are doua lungimi in fata FCSB si patru de CSU Craiova. Din punct de vedere al moralului sta cel mai bine, a reusit in ultimele sapte etape sa se tina departe de infrangere, inregistrand cinci victorii si doua rezultate de egalitate. Mai mult decat atat, are patru victorii consecutive, iar jocul de pe teren propriu pare sa-i vina manusa, aceasta avand o linie de clasament formata din trei victorii, trei rezultate de egalitate si o singura infrangere.

O sa fie interesant de vazut cum reactioneaza Dunarea Calarasi la un nou joc impotriva celor de la CFR Cluj, dupa ce in urma cu putin timp a reusit sa o elimine pe FCSB din Cupa Romaniei, aratand un joc destul de solid. N-a putut confirma succesul din cupa si cu un meci bun facut in campionat, deoarece a gresit suficient de mult si a pierdut cu 0-1 in fata Viitorului, 0-1 fiind scorul. In ciuda unui lot destul de subtire, asa cum si Dan Alexa a spus, calarasenii se afla pe locul 8, cu 16 puncte, la doar patru lungimi de playoff. O alta problema ce trebuie rezolvata este cea a deplasarilor, Dunarea pana acum a reusit sa castige o singura data din sapte asemenea intalniri, fiind una dintre cele mai slabe marcatoare, dar si echipa cu o aparare buna.

Cele doua echipe s-au anulat reciproc in meciul din tur, am vazut un duel in care nu puteai sa-ti dai seama care dintre eel este echipa campioana si care lupta pentru evitarea retrogradarii, avand statut de nou-promovata. In ciuda acestui lucru, simpla schimbare de postura o pune pe CFR Cluj intr-o situatie convenabila, clujenii aratand bine in plan defensiv. Daca ma astept ca cele doua meciuri sa aiba ceva in comun, acela este numarul mic de goluri si ca Dunarea sa nu ameninte deloc poarta adversarilor.