Ponturi fotbal – Derby County – Aston Villa – Championship – 10.11.2018

Poate unul dintre cele mai tari meciuri ale rundei cu numarul 17 din Bundesliga are loc pe “Pride Park”, de la ora 17:00 se dueleaza Derby County – Aston Villa.

Daca mai era nevoie ca Derby County este o echipa buna a Championship, aceasta a venit in runda anterioara, atunci cand formatia antrenata de Frank Lampard a aratat ca incurajata de proprii suporteri se poate impune fara probleme si a facut-o, 3-1 a fost scorul disputei cu Birmingham. A fost cu atat mai interesant, deoarece a revenit de la 0-1 la pauza, ajungand la sase etape consecutive fara esec, meciuri care au contribuit definitiv la locul 5 pe care “berbecii” il ocupa, gratie celor 28 de puncte. 17 dintre acestea au venit jucand pe “Pride Park”, teren pe care o singura echipa a reusit sa plece cu toate punctele puse la bataie.

Derby County: Carson – Bogle; Keogh; Davies; Forsyth – Holmes; Huddlestone; Wilson – Bennett; Marriott; Lawrence

La inceputul sezonului puteam sa dau in scris ca Aston Villa o sa joace pentru playoff, dar parcursul slab ma contrazice, ea aflandu-se acum pe locul 14, cu 21 de puncte, cu sapte mai putine decat adversara ei. Totusi, moralul “leilor” este la nivel inalt, in runda anterioara a dat lovitura din nou, 2-0 a fost scorul din mecul pe care l-a disputat contra lui Bolton Wanderers, Grealish si Chester au fost cei care au inscris atunci. Din pacate pentru Villa nu se poate aduna suficient si in deplasare, din opt astfel de intalniri are o singura victorie, de trei ori a terminat la egalitate si de patru ori a fost invinsa.

Aston Villa: Nyland – Hutton; Tuanzebe; Chester; Taylor – Kodjia; Hourihane; McGinn; Adomah – Grealish; Abraham

Pusa din nou intr-o postura delicata, Aston Villa are nevoie sa joace cu mult peste media deplasarilor daca vrea sa nu plece invinsa de pe “Price Park”. Totusi, imi place ofensiva buna pe care “berbecii” o au si ea a fost scoasa in relief de venirea lui Lampard, un tehnician care s-a declarat adeptul jocului riscant, punand de multe ori totul pe seama atacului si asta ma face sa inclin si eu balanta spre un meci cu goluri, cel putin trei, cum nu s-a mai intamplat intre ele din 2008, de pe vremea cand faceau jocuri directe in Premier League.