Ponturi fotbal DR Congo vs Uganda – Cupa Africii pe Natiuni

Ponturi fotbal DR Congo vs Uganda

Ponturi fotbal DR Congo vs Uganda este o partida ce conteaza pentru prima etapa din cadrul grupelor Cupei Africii, ce se va disputa in aceasta seara, de la ora 17:30, pe “Cairo International Stadium”.

◘ DR Congo

Este cotata cu prima sansa in aceasta confruntare, asa cum era si normal de altfel, fiind o nationala mai buna. Are in componenta lotului jucatori ca Masuaku, Bolasie, Bakambu si multi alti, care joaca in campionate puternice din Europa. Congolezii au triumfat la Cupa Africii de doua ori in istorie, in 1968 si 1974. Cea mai buna performanta a lor in ultimul deceniu a avut loc la editia din 2015, cand au ajuns in semifinale. La editia din urma cu doi ani, au depasit faza grupelor, pierzand insa in sferturi cu Ghana. In preliminarii, nationala lui Florent Ibengé a jucat cu Zimbabwe, Liberia si Congo, terminand a doua, cu noua puncte. Inainte de turneu a jucat doua amicale, cu Burkina Faso si Kenya, remizand cu ambele.

ECHIPA PROBABILA: Matampi – Masuaku, Tisserand, Luyindama, Mpeko – Mulumbu, Mbemba – Bolasie, Mabi, M’Poku – Bakambu.

◘ Uganda

Este outsidera, ceea ce nu surprinde pe nimeni, fiind ce-i drept o nationala mica, fara pretentii. La Cupa Africii, in intrega sa istorie, nu a castigat niciodata trofeul, jucand insa o finala, in 1979. De atunci nu s-a calificat decat la o singura editia, la cea din 2017, unde s-a oprit in faza grupelor. In preliminariile editiei din acest an, reprezentativa condusa de Sébastien Desabre a defilat intr-o grupa cu Tanzania, Lesotho si Capul Verde. Cu acestea a reusit patru victorii si o remiza, pierzand o data, partide in care a marcat sapte goluri. Vine dupa o victorie interesanta obtinuta intr-un amical cu Coasta de Fildes, castigand cu 0-1.

ECHIPA PROBABILA: Onyango – Wasswa, Mugabi, Aucho, Juuko – Kaddu, Okwi, Walusimbi, Azira – Abdu, Miya.

Dupa cum mentionam, Congo este nationala mai buna, iar noi consideram ca are resursele necesare pentru a scoate maximul din acest duel. Asadar, mizam pe faptul ca reprezentativa congoleza se va impune, la o cota de peste 2.

• Ponturi fotbal DR Congo vs Uganda: DR Congo castiga -> cota 2.20

sursa foto: bbc.co.uk