Ponturi fotbal – Dunarea Calarasi – Gaz Metan Medias – Liga 1 Betano – 28.10.2018

Dupa o saptamana in care am vazut la treaba cele mai bune echipe ale Europei, revenim la fotbalul mioritic. De la Manchester United – Juventus, revenim cu picioarele pe pamant si mergem la aproximativ 131 de km de capitala Romaniei. De la ora 14:00, se joaca pe terenul singurei echipe din Liga 1 unde nu este nocturna, Dunarea Calarasi – Gaz Metan Medias.

Fara asteptari mari de la acest sezon, Dunarea Calarasi este o echipa ambitioasa, ne-a demonstrat asta in cateva randuri, printre care si deplasarea din “Groapa”, unde a facut 1-1, cu Dinamo. Ndiaye Mediop a fost cel care a inscris si a facut sa devina golgheterul calarasenilor. Are o contributie semnificativa la locul 9 ocupat de echipa lui Dan Alexa. Pe de alta parte, cel care era cunoscut drept “Chirurgul”, se pare ca prefera sa joace defensiv, ultimele sase etape s-au terminat deloc spectaculos, cu cel mult doua goluri inscrise.

Gaz Metan a adus profit celor inspirati sa joace 1 pauza / 2 final, deoarece trupa lui Mihai Teja a condus cu 1-0 la pauza, iar apoi s-a vazut nevoita sa arunce manusile, pierzand cu 1-2. Chiar si asa, ardelenii raman pe locul 4, cu 20 de puncte, la trei lungimi in spatele liderului. Mai mult decat atat, Gaz Metan e singura echipa pe loc de playoff si care are golaverajul negativ, deci nu e deloc o echipa surpriza. Poate e asa in Cupa Romaniei, unde urmeaza sa joace in optimi.

Dunarea e o prezenta recenta pe prima scena a fotbalului romanesc, drept pentru care joaca pentru prima data in fata Gazului. Nu trebuie sa ne asteptam la un meci spectaculos, Dunarea nu a fost echipa care sa faca asemenea meciuri, iar daca mizam si pe prestatia slaba a adversarei sale din etapa trecuta, probabil ca un punct ar fi multumitor si pentru medieseni. In consecinta, nu am sa fortez limita si merg pe firul celor mai dese rezultate intalnite ale gazdelor: sub 2.5 goluri.