Ponturi fotbal – Dynamo Kiev – Rennes – Europa League – 08.11.2018

De la ora 19:55, pe “NSC Olimpiyskiy Stadium” are loc meciul dintre Dynamo Kiev – Rennes, un joc din Grupa K, din cadrul Europa League.

Dynamo Kiev vine dupa derby-ul Ucrainei, meci pe care l-a pierdut in fata lui Shakhtar, dupa ce Shaparenko si-a adus echipa in avantaj la pauza, insa, un gol luat in prelungiri pus deja opt puncte intre cele doua echipe, desi sunt pe locurile 1, respectiv 2. Situatia este usor diferita in ceea ce priveste meciurile din Europa League, vicecampioana Premier League-ului ucrainean se afla pe locul al doilea, in Grupa K, cu 5 puncte. Dupa doua rezultate de egalitate, in etapa trecuta a reusit sa bifeze si primul sau succes, Tomasz Kedziora si Vitaliy Buyalskyy au stat la baza succesului din Franta, cand tabela meciului tur cu Rennes a ratat 2-1.

De partea cealalta, Rennes ramane cu impresia ca nu este capabila sa tina ritmul in mai multe competitii si asta se vede foarte bine prin prisma rezultatelor obtinute, cat si prin prisma programului destul de aglomerat pe care l-a avut. Totusi, cand are liber si nu joaca din trei in trei zile, aceasta reuseste sa se mobilizeze si sa aduca victorii, la fel cum s-a intamplat si in succesul de la finalul saptamanii trecute, 2-1, cu Caen. Vizibil trasa in jos de apararea fragila pe care o are, Rennes a luat cel putin un gol in fiecare meci sustinut in aceasta grupa. Ocupa locul al treilea, cu 3 puncte, iar singurul succes a venit in fata outsider-ului Jablonec.

Constiente ca o victorie ar putea sa le propulseze in realizarea obiectivului propus si anume atingerea fazelor superioare. Mi-a placut ritmul pe care l-a avut meciul din Franta, iar cum Rennes este cu moralul ridicat, sunt convins ca nu vine sa faca figuratie si astept sa vedem ca va ataca cu tot arsenalul din dotare, o echipa care si-a pierdut putin din spectaculozitate, suferind doua infrangeri din ultimele trei meciuri.