Ponturi fotbal – Exeter – Swindon – League Two – 13.10.2018

 “St. James Park” gazduieste din nou un meci din League Two, dupa o pauza de o saptamana, de la ora 17:00, avem Exeter – Swindon, infruntare din runda a 13-a.

Exeter este una dintre echipele mele favorite din fotbalul inferior englez si nu pentru ca este o forta, dar imi place ca nu s-a dat inapoi de la a jucat deschis. Se poate observa acest lucru si prin prisma clasamentului, locul al doilea pe care acum il ocupa nu este unul intamplator, faptul ca este a doua, cu 24 de puncte vine total meritat. Intr-o forma de zile mari, dupa remiza obtina in etapa anterioara, 2-2 cu Yeovil, a ajuns la sase etape la rand in care nu pierde, inregistrand patru victorii si doua rezultate de egalitate. De semnalat ca este o echipa care stie bine sa-si fructifice sansele, are cel mai bun atac din campionat, implicit prestatia de acasa este una foarte buna, are o linie de clasament din patru victorii, o remiza si o infrangere.

Swindon este o formatie mai mult decat accesibila, ea se afla la mijlocul clasamentului, avand 17 puncte si +1 in dreptul golaverajului. De astfel, se pare ca jocul echipei a intrat pe un trend in scadere, are deja trei runde la rand in care nu a castigat, bifand doua rezultate de egalitate si o infrangere. In etapa anterioara a fost 1-1, contra lui Northampton, fiind a treia partida la rand in care s-au inscris cel mult doua goluri. Totusi, a demonstrat ca se poate mobiliza si are pe banca oameni ce pot face diferenta, 3-0 a fost scorul meciului din Checkatrade Trophy, acolo unde adversarul sau a fost Plymouth.

Exeter stie sa-si joace sanse contra unei asemenea echipe, in singurul joc direct din 2018 a fost 3-1 pentru ea. Tot de la premisa unui joc spectaculos as vrea sa plec si acum, astept sa vedem mai multe din partea gazdelor, iar la final sa fie cea care se bucura de vcitorie.