Ponturi fotbal – FC Dallas – Columbus Crew – MLS – 16.09.2018

Duminica dimineata, in jurul orei 03:00 se da fluierul de start in meciul dintre FC Dallas – Columbus Crew, duel din Major League Soccer.

FC Dallas continua si in ciuda in rezultate mai putin reusite sa conduca Conferinta de Vest, ea se afla cu un punct mai mult decat Sporting Kansas City si asta pentru ca ambele au avut acelasi parcurs in ultimele runde. Texanii vin tot dupa un meci facut acasa in care au dispus cu 4-2 de Houston Dynamo, intr-un joc in care s-au prezentat mai mult decat decent, ceea ce s-a vazut tot mai rar in ultimele etape. Barrios a deschis repede scorul, intr-un timp FC Dallas a condus cu 3-0 si 4-1, confirmand ca ramane o echipa care acasa nu da mari sanse adversarilor, avand un singur esec din 14 meciuri. Mai mult decat atat, 31 din totalul de 49 de puncte au venit ca urmare a fortei aratate pe “Toyota Stadium”.

Columbus Crew a reusit un rezultat bun in etapa trecuta, a evoluat acasa, contra lui New York City si gratie inspiratiei lui Afful si Meram, echipa a reusit sa se impuna cu 2-1 si astfel, sa-si betoneze locul 4 pe care si acum il ocupat, cu 43 de puncte. Cu noua puncte mai multe decat primul loc de sub linia de playoff, “galben-negrii” trebuie repede sa traga cartea castigatoare si antrenorul Gregg Berhalter sa gaseasca cea mai buna formula pentru a bifa inca un succes pe teren strain, lucru care s-a intamplat foarte rar pentru o echipa care vizeaza calificarea in fazele superioare.

Am observat ca ambele sunt echipe care au inceput sa primeasca foarte usor goluri, patru din ultimele lor cinci meciuri s-au terminat cu “ambele marcheaza”, ceea ce poate sa fie un punct de plecare important in alegerea pronosticului si cred ca unul pe goluri este ceea ce trebuie intr-un asemenea moment cand fiecare punct incepe sa cantareasca aproape de doua ori, deoarece ne apropiem de finalul sezonului regulat.