Ponturi fotbal – FC Unirea Alba Iulia – FCSB – Cupa Romaniei – 27.09.2018

Joi este randul uneia dintre favoritele la castigarea Cupei Romaniei sa intre in joc. Incepand cu ora 21:30, se joaca FC Unirea Alba Iulia – FCSB, un joc din saisprezecimi, transmis pe Digi Sport 1, Look Plus si Telekom Sport.

Alba Iulia are ceva timp de cand a parasit prima scena a fotbalului romanesc si ulterior a trecut prin schimbari importante. Fiind un club fondat in 1924 a avut destul timp sa treaca prin multe, aici inseamna si revenirea in fotbal. Din pacate, pentru moment exista la nivel de Liga a 3-a, acolo unde se afla pe locul 5, cu 9 puncte, cu sase ma putine decat Soimii Lipova, liderul acestei regiuni. IN etapa trecuta, FC Unirea Alba Iulia n-a stiut sa-si gestioneze situatia de echipa gazda, iar meciul contra Metalurgistului Cugir s-a terminat asa cum a inceput, 0-0. Tot de mecuri echilibrate a avut parte si in cele trei meciuri jucate deja in Cupa Romaniei, reusind sa le eliminar cu 1-0 pe Avrig si Sanatatea Cluj, pentru ca in turul anterior sa aiba nevoie de penalty-uri pentru a o lasa din nou acasa pe Industria Galda, dupa ce scorul in timpul regulamentar a fost 2-2.

FCSB vine dupa un nou succes, a reusit ca in etapa trecuta sa treaca lejer de Dunarea Calarasi, echipa pe care a reusit sa o invinga cu 2-0, intr-un meci in care emotiile nu au existat. Partea buna este ca bucurestenii au parte de continuitate, ultima data cand au pierdut un meci oficial a fost in turul din playoff-ul Europa League, acel 1-3 cu Rapid Viena, iar in competitiile interne s-au scurs deja mai bine de doua luni de la acest lucru. Intre timp ofensiva si-a facut datoria, in cele 14 meciuri care au urmat din runda inaugurala de Liga 1 Betano, a inscris in 13 dintre ele, rezultatele fiind si ele pe masura.

FCSB are o revansa de luat fata de proprii fani si fata de Cupa Romaniei, competitie pe care in editia trecuta a parasit-o pe usa din dos, dupa ce a pierdut inca din sferturi, 0-3, cu FC Hermannstadt, pe atunci divizionara secunda. IN acelasi timp, principalul scop al echipei din Alba Iulia este sa adune cat mai multi fani pe “Minaur”, care sa achite biletul de 50 de lei si sa intre bani in visteria clubului.  Cu toate astea, FCSB are probleme in aparare, lipsesc doi fundasi, Balasa s-a accidentat, dar chiar si asa astept sa se vada diferenta de valoare a unei echipe care tinde sa castige titlul in prima liga, contra unui adversar modest din Liga a 3-a.