Ponturi fotbal – Floro – Mjondalen – OBOS-ligaen – 11.11.2018

Duminica, in ultima etapa din liga a doua norvegiana are loc meciul in care se vor duela Floro – Mjondalen, meci in care victoria este singura care ii poate asigura promovarea directe echipei oaspete.

Floro este deja retrogradata, din sezonul urmator o sa joace in liga a treia si deja nu mai are pentru ce sa fie mobilizata, aceasta si-a ratat sansa de a lupta pana in ultima etapa tocmai din cauza faptului ca au pierdut in ultimele doua jocuri, ceea ce acum o impinge pe penultimul loc, cu sase puncte in spatele echipei de pe locul 14. In etapa trecuta a jucat foarte curajos, a egalat prin Callaku dupa o ora de joc, dar Notodden a fost mai prezenta si norocoasa in acelasi timp, marcand dintr-o actiune personala. De asemenea, parte importanta dintre puncte au venit cu Floro jucand pe teren propriu, acolo unde are o linie de clasament formata din cinci victorii, o remiza si opt infrangeri.

Locul lui Mjondalen a fost mai mereu in primele locuri si iata ca va juca avand promovarea pe masa, tot ce trebuie sa faca este sa inscrie cu un gol mai mult decat adversarul. In etapa trecuta putea deja sa se bucure de obtinerea punctelor, dar a pierdut infruntarea pe care a avut-o cu Viking. Desi a evoluat pe teren propriu, a cedat cu 2-4, chiar si in acest conditii, are de departe cea mai buna aparare dintre toate concurentele. Nu este deloc afectata de faptul ca urmeaza sa joace in deplasare, pe langa faptul ca este clar echipa mai buna, Mjondalen in aceasta postura are 32 de puncte adunate din 57 acumulate si datorita carora se afla pe locul al doilea, cu un punct peste echipa care ocupa locul al treilea si ar merge in playoff.

Plecand de la premisa ca gazdele nu vor juca deloc pentru succes, ma astept sa vad o formatia vizitatoare mobilizata si ajutata de program, la finalul partidei sa se bucure de promovare. Cota este si ea una pe masura, bookmakerii arata clar ca Mjondalen vine hotarata sa se impuna si n-am nici cel mai mic motiv sa cred ca nu este asa. Chiar si in conditii diferite, oaspetii au jucat mai bine, deplasarile par sa fie punctul forte.