Ponturi fotbal – Freiburg – Schalke – Bundesliga – 25.09.20.18

Marti este una dintre zilele care programeaza o alta serie de meciuri in Bundesliga, de la ora 21:30, pe “Schwarzwald-Stadion” se joaca Freiburg – Schalke.

Daca au existat dubii in etapa trecuta, ceea ce s-a intamplat cu Freiburg a fost un moment de cotitura care o poate duce departe de zona rosie, principalul sau obiectiv propus pentru acest sezon. Astfel, dupa patru etape, ea ocupa locul 14, cu 4 puncte, dar are inca probleme sa-si regleze golaverajul, acesta ramanand inca negativ, -2. Plecata drept victima aproape sigura in etapa trecuta, Wolfsburg se pare ca n-a fost tocmai echipa gazda care sa ofere jocul acela perfect si “alb-negrii” au stiut asta, marcand si pana la final castigand cu 3-1. A fost primul suces al echipei in acest sezonsi al doilea meci la rand in care inscrie de trei ori.

Schalke nu a avut un program chiar usor, drept pentru care in runda trecuta a fost taxata cu varf si indesat de Bayern Munchen. Jucand chiar la Gelsenkirchen, cu tribunele pline, “minerii” n-au putut sa tina pasul cu echipa campioana si a pierdut din nou, 0-2, acela fiind al patrulea esec consecutiv pe care il sufera in aceasta editie de campionat. Schalke este singura echipa din acest inceput de sezon care are infrangeri pe banda rulanta si asta nu este nimic. Problemele mari in ofensiva si-au pus amprenta, jucatori precum Uth, Embolo sau Di Santo nu au iesit in evidenta si echipa lor a inscris de doua ori, de patru ori mai putine ca numarul de goluri incasate.

Contrar a tot ce s-a intamplat cu Schalke pana acum, tot cred ca este capabila ca acum sa puna capat seriei negre, avand in fata si un adversar accesibil. Din punct de vedere al jocului, Freiburg a luat gol in fiecare meci si aici putem specula si noi, mergand pe cel putin un rezultat de egalitate cu doua goluri inscrise. De altfel, in editia trecuta de campionat, Schalke s-a impus fara sa primeasca gol atat in meciul din tur, cat si in retur.