Ponturi fotbal – Genk – Besiktas – Europa League – 08.11.2018

O partida de importanta majore in economia Grupei I se va disputa de la ora 19:55, pe “Luminus Arena”, unde fata in fata vor sta Genk – Besiktas.

Regula este simpla pentru Genk, daca nu pierde isi poate mentine prima pozitie, avand in vedere ca se afla pe locul 1, cu 6 puncte. A stiut bine sa isi gestioneze duelurile avute pana acum si daca nu se culca pe o ureche in meciul din Norvegia, nu pierdea nici cu Sarpsborg. Totusi, piesa de rezistenta a avut loc in etapa trecuta a fazei grupelor, 4-2 a fost meciul de pe malul Bosforului, de la Istanbul, cand nu a avut problema in a castiga contra lui Besiktas. Forma buna a mers mai departe si in Jupiler League, iar totul a culminat cu remiza pentru sefia campionatului, 1-1 a fost scorul contra lui Club Brugge, drept pentru care Genk a ramas cu trei puncte in fata campioanei en-titre a Belgiei.

Besiktas nu are alta alternativa decat sa castige si asta pentru ca nu a stralucit prin evolutii, luand trei puncte din primele trei infruntari, ceea ce face sa fie pe ultimul loc. “Vulturilor” nu le merge deloc bine nici in campionat, antrenorul Senol Gunes nu a avut deloc un sfarsit de saptamana bun, drept pentru care a pierdut meciul contra liderului Basaksehir, 0-1, a fost scorul care a impins-o pana pe locul 6 in Super Lig, cu 18 puncte. A fost deja a treia infrangere din ultimele patru jocuri oficiale, aici intrand in calcul si esecul cu Genk. N-a fost singurul al Grupei I, Besiktas a mai suferit inca un esec, atunci in fata campioanei Suediei, Malmo.

Nepermis de slaba a fost Besiktas in ultima luna de fotbal, iar daca pana acum si-a permis sa nu joace la cel mai inalt nivel in cupele europene, nu stiu cum urmeaza sa abordeze problema in meciul de joi. Totusi, astept ca Genk sa fac acelasi joc bun pe faza ofensiva, care sa-i aduca cel putin un gol, fie el suficient cat sa obtina o remiza.