Ponturi fotbal – Genk – Malmo FF – Europa League – 20.09.2018

Malmo vs AFC Eskilstuna

Grupa I din cadrul Europa League ne pregateste meciul Genk – Malmo, infruntarea urmand sa aiba loc joi seara, de la ora 19:55, pe “Luminus Arena”.

Fosta sfertfinalista din editia 2016/2017, Genk revine cu forte proaspete in Europa League si o face intr-un moment in care lucrurile par sa mearga ceas pentru ea. In etapa trecuta de campionat ne-a demonstrat acest lucru, reusind sa profite de avantajul de a juca pe teren propriu si sa se impuna cu 1-0 in fata unei forte a Jupiler League, Anderlecht. La fel a facut-o in toate cele sase meciuri pe care le-a jucat pentru a ajunge in grupele Europa League, lasand acasa echipe modeste, precum Fola, Lech Poznan si Brondby. De asemenea, contra danezilor de la Brondby a avut dubla din playoff, atunci Genk s-a impus cu 9-4 la general, castigand la handicap atat meciul de acasa (5-2), cat si pe cel din deplasare (4-2).

Cel de-al 20-lea titlu castigat de Malmo in editia trecuta de Allsvenskan a venit la pachet cu participarea in Champions League, acolo unde a ajuns pana in turul al treilea, drept pentru care ea a fost nevoita sa joace o dubla pentru a intra in grupele Europa League, in ciuda faptului ca n-a cunoscut esecul in cupele europene. Cunosinta campioanei Romaniei, in drumul ei spre performanta europeana a eliminat-o din Champiosn League pe CFR Cluj, antrenorul Uwe Rosler avand 17 meciuri la rand in care n-a pierdut de cand a preluat-o pe campioana en-titre a Suediei. Cu acesta la carma, pe langa faptul ca de 16 ori Malmo si-a spus cuvantul in ofensiva, a facut-o intr-un stil mare in ultimele patru jocuri oficiale, partide in care a dat 13 goluri, reusind ca de fiecare data sa castige reusind cel putin doua goluri in fiecare joc.

Echipe marcatoare atat in ultimele meciuri, cat si in infruntarile pe care le-au avut in decursul tururile de calficare ale cupelor eruopene, din start spun ca s-ar putea sa avem un meci cu goluri. Jucand acasa, Genk nu a mai pierdut de peste sase luni, dar a fost o marcatoare constanta, in timp ce Malmo traverseaza o perioada de 17 meciuri la rand in care n-a pierdut, oferind cel putin un gol in 16 dintre ele.