Ponturi fotbal – Gremio – Vasco – Serie A – 11.11.2018

O partida importanta a etapei cu numarul 33 din Serie A Brasileirao se va juca la Porto Alegre, de la ora 21:00, Gremio – Vasco se vor duela.

Eliminarea din Copa Libertadores a facut ca jucatorii lui Gremio sa se elibereze de presiunea acumulata din dorinta de a obtina o pozitie buna. A ajuns pana in penultimul act al competitie, dar dubla cu River Plate a fost pierduta din cauza numarului de goluri primite acasa, deoarece scorul final a fost 2-2.  Echipa continua sa fie motivata de a termina in primele patru locuri si nu mai are nevoie sa faca pasi gresiti. A putut sa castige la pas meciul din runda anterioara, a fost 1-0 pe terenul celor de la Atletico Mineiro, Pedro Geromel a fost unic marcator. CU acele puncte a ajuns la borna 55, cu doua mai putine decat echipa aflata pe locul 4, Sao Paulo.

Vasco Da Gama nu face tocmai sezonul pe care si-l dorea, dupa 32 de runde se afla pe locul 13, cu 38 de puncte, unul mai putin decat Corinthians, ultima echipa care ar merge in Copa Sudamericana daca se va termina campionatul in acest moment. Moralul echipei a fost serios ridicat dupa succesul pe care l-a obtinut in etapa trecuta, atunci cand Maxi Lopez a transformat fara emotii o lovitura de penalitate, cu ajutorul careia a stabilit si scorul final al acelui duel, 1-0, cu Fluminense. Din pacate nu se pot spune multe lucruri despre nivelul jocului aratat in deplasare, in decurs de 16 meciuri a castigat o singura data.

Placerea de a juca fotbal in campionatul Braziliei este una mare, indiferent de statutul echipelor, spectacolul a fost mereu la inaltime in tribune si Gremio este una dintre echipele care aduc cu regularitate 10 000 de fani la stadion. Meciurile dintre cele doua echipe au fost bine gandite tactic, in ultimele sase asemenea intalniri am avut parte de cel mult doua goluri si mereu o singura echipa a inscris. In tur a fost 1-0 pentru Vasco Da Gama.