Ponturi fotbal – Guingamp – Strasbourg – Ligue 1 – 27.10.2018

Sambata este ziua in care fotbalul francez isi desfasoara cele mai multe partide ale etapei cu numarul 11, iar de la ora 21:00, pe “Stade du Roudourou” are loc Guingamp – Strasbourg.

Deloc intr-o situatie care sa ii face cinste celei care acum cu putin timp in urma participa pentru un loc in grupele Europa League, acum se afla in postura ocupantei ultimului loc, avand 6 puncte. Partea buna, daca putem spune asa, vine ca urmare a perioadei bune pe care o traverseaza. Practic, sezonul a inceput pentru ea inca din etapa a 6-a, atunci cand lua primul sau punct, iar de atunci a bifat trei rezultate de egalitate si o victorie. In etapa trecuta, a reusit sa ajunga de doua ori la poarta lui Caen, dar acest lucru nu a avut vreun efect si pe tabela, drept pentru care, la finalul celor 90 de minute a plecat cu un punct, 0-0 a fost scorul duelului.

Guingamp: Johnsson – Ikoko; Kerbrat; Sorbon; Rebocho – Didot; Blas – Coco; Rodelin; Benezet – Julan

Intr-o forma de zile mari pentru ceea ce poate duce Strasbourg, dar uite ca in etapa trecuta a dat dovada de multa intelepciune si viziune, trecand cu 2-1 de Monaco. Intr-adevar, a avut loc si o eliminare a adversarilor, dar chiar si si in aceasta postura a luat gol, Lebo Mothiba este omul care a adus victoria, marcand la doar cateva minute dupa ce a fost introdus pe teren. Evolutia de-a lungul celor 10 etape o aduce pe Strasbourg pe locul 7, cu 15 puncte, cu doar patru mai putine decat ultimul loc ce merge in Champions League. Se schimba usor situatia cand joaca in deplasare, acolo nu a mai invins pe nimeni din luna august, acumuland doua infrangeri si tto atatea remize.

Strasbourg: Sels – Kone; Mitrovic; Martinez – Lala; Sissoko; Martin; Carole – Thomasson – Costa; Mothiba

Cifrele o aduc intr-o lumina mai buna pe Strasbourg, dar faptul ca are loc un meci pe care il joaca in deplasare echilibreaza aceasta balanta. Mai mult, mi-a placut cum sta Guingamp pe faza defensiva, a inceput sa-si imbunatateasca acest joc si astfel, in cele patru meciuri in care nu a pierdut, mereu s-au inscris cel mult doua goluri, cum, probabil, astept sa se intample si disputa de sambata seara.In sezonul trecut, Guingamp a castigat ambele jocuri cu acelasi scor, 2-0.