Ponturi fotbal – Houston Dynamo – Portland Timbers – MLS – 16.09.2018

Duminica dimineata, de la ora 03:30, Houston Dynamo – Portland Timbers este meciul care conteaza foarte mult pentru echipa oaspete.

Houston Dynamo are toate motivele sa fie suparata, dupa ce a avut un parcurs relativ bun pana in urma cu doua luni, acum se afla in postura de a schimba lucruri daca vrea sa mai revina in playoff. Fara victorie in ultimele noua meciuri, a cazut pe locul 10 in Conferinta de Vest, cu 28 de puncte, 13 mai putine decat ultimul loc care merge in fazele finale. In etapa trecuta s-a facut din nou de ras, a pierdut cu 2-4 in deplasarea pe care a facut-o in Texas, cu FC Dallas, asta dupa ce a inscris datorita unor actiuni individuale ale lui Elis si Mauro Manotas. Cu toate aceste rezultate mai putin reusite, Dynamo pe teren propriu s-a aratat dispusa sa riste mai mult, de aici au venit majoritatea punctelor, ea marcand in medie aproape doua goluri in fiecare meci.

Portland Timbers este echipa care da un randament foarte bun pe faza de aparare, ea are una dintre cele mai solide defensive si zic asta pentru ca doua echipe s-au aparat mai bine decat ea si acelea sunt recunoscute ca jucand mai asezat. Important pentru “alb-verzi” este ca nu s-au lasat coplesiti de lipsa rezultatelor din a doua jumatate a lunii august, cand pierdeau patru meciuri la rand, iar de trei runde s-au mobilizat mai mult decat ma asteptam, reusind sa obtina doua victorii la zero, ambeel acasa, cat si un rezultat de egalitate important, 1-1, cu New England Revolution. Tocmai datorita prestatiei bune din luna septembrie se afla pe locul 5 in Conferinta de Vest, cu 44 de puncte, loc pe care ramane indiferent de rezultat.

Obligata sa obtina cel putin un punct din acest meci pentru a nu-si face probleme in ceea ce priveste diferenta dintre ea si Whitecaps, Portland Timbers va juca ce stie ea mai bine si asa cum reiese din declaratiile lui antrenorului Giovanni Savarese, sunt sanse sa vedem un sistem inedit, cu cinci fundasi. Pe de alta parte, Dynamo n-are nimic de pierdut si aici cred ca o sa joace deschis, asa cum ne-a obisnuit, suficient de mult cat sa vedem goluri din partea echipelor, asa cum s-a si intamplat in cele doua meciuri directe pe care le-au avut in acest an, a fost 1-1 in Mobile Mini Sun Cup, cat si 2-1 in turul campionatului, atunci Portland s-a impus.