Ponturi fotbal – Leeds – Ipswich – Championship – 24.10.2018

Miercuri seara, de la ora 21:45, pe “Elland Road” are loc meciul dintre Leeds – Ipswich, o infruntare in care avem o certa favorita si pe care o asteptam sa confirme acest lucru.

Leeds United este pe un loc periculos, avand in vedere diferenta destul de mica fata de locurile din afara zonei playoff-ului, ar putea oricand sa cada de pe locul 4, acolo unde se afla acum, avand 23 de puncte. In etapa trecut am vorbit laudativ despre echipa lui Marcelo Bielsa si nu s-a terminat deloc bine pentru noi, cat nici pentru el, avand in vedere ca a pierdut cu 1-2 in disputa contra lui Blackburn Rovers. Astfel, “albii” raman cu o singura victorie in ultimele cinci etape, infruntari in care mereu echilibrul a fost la ordinea zilei si daca a pierdut, a facut-o la un singur gol diferenta. Trei din cele 13 meciuri meciuri jucate de Leeds in acest sezon s-au terminat cu cel mult trei goluri.

Ipswich este pusa intr-o mare dificultate si asta pentru ca se afla pe ultimul loc, avand noua puncte si nivelul fotbalului pe care ea il arata este din ce in ce mai slab. Daca in urma cu doua runde bifa o victorie, a primului sezon, nu a putut mentine nivelul acelui joc si din nou s-a vazut depasita in jocurile de pe teren propriu. Astfel, Ipswich a cedat cu 0-2, de data asta in fata celor de la Queen Park Rangers. A inceput timid, Gerken si-a introdus mingea in proprie poarta, pentru ca ulterior, un fundas sa comita o ilegalitate in propriul careu si adversarul sa inscrie dintr-o lovitura de la 11 m. Partea buna este ca revine in deplasare, acolo, unde a terminat fara esec precedentele doua astfel de intalniri.

De data asta sunt convins ca tot ce a mers rau pentru Leeds o sa se intrerupa aici, iar Bielsa&Co. sa bifeze un nou meci castigat. Nu ar fi deloc surprinzator, la fel s-a intamplat in precedentele doua jocuri directe disputate pe “Elland Road”, acolo unde mereu a avut loc un succes la limita, 1-0 si 3-2.