Ponturi fotbal – Libertad – Boca Juniors – Copa Libertadores – 31.08.2018

Vineri dimineata, de la ora 01:30, pe “Estadio Dr. Nicolas Leoz” se va disputa mansa retur dintre Libertad – Boca Juniors, confruntare din optimile Copei Libertadores.

Libertad vine dupa o serie de trei meciuri foarte bune, a bifat trei victorii la 0 in campionatul intern, competitie unde se afla pe locul al treilea, cu cinci mai putine decat liderul Olimpia Asuncion. In acelasi timp, nivelul jocului prestat in prima mansa a optimilor Copei Libertadores o obliga sa joace ofensiv, avand nevoie de o victorie la cel putin trei goluri diferenta pentru a putea trece mai departe, ceea ce este putin probabil ca o sa reuseasca. Pe de alta parte, jucand la Asuncion este clar ca ii convine mai mult, Libertad reusind acasa sa obtina rezultate mai bune, drept pentru care a pierdut o singura data in ultimele unsprezece confruntari avute in rolul echipei gazda, aici intrand si doua meciuri pe care le-a jucat in Copa Libertadores.

Boca Juniors este cea mai de succes echipa din Argentina, echipa care a dominat autoritar si sezonul anterior, atunci cand a cucerit un nou titlu. Totusi, are probleme si in ultimele doua meciuri oficiale n-a reusit sa inscrie, abordarea fiind una care a lasat de dorit. O explicatie pentru jocul slab ar putea sa fie si statutul de echipa oaspete pe care l-a avut, ea fiind o formatie care isi gestioneaza mai bine disputele de acasa. De astfel, Boca Juniors are 13 deplasari in 2018, dispute in care a reusit o singura data sa se impuna si atunci in campionat, 1-0, cu Banfield, intr-un meci jucat in urma cu mai bine de sase luni. In tot acest timp a avut trei partide in Copa Libetadores, toate fiind rezultate de egalitate.

In cele trei meciuri directe pe care Libetad si Boca le-au avut, formatia argentiniana a reusit sa-si treaca in cont doua victorii si un rezultat de egalitate, marcand cel putin un gol de fiecare data. De data aceasta cred ca este multumita sa se apere, un esec cu 0-1 ar fi suficient pentru ca oaspetii satreaca mai departe. In concluzie, nu ma astept sa vad un joc spectaculos, avantajul luat de Boca inca din tur ii permite sa stea la cutie, sa se apere.