Ponturi fotbal – Lille – St. Etienne – Ligue 1 – 06.10.2018

Meci echilibrat pe “Stade Pierre- Mauroy”, locul unde Lille primeste vizita lui St. Etienne, intr-un joc din etapa cu numarul 9 din Ligue 1.

Lille este rezultatul strategiei impuse de fostul antrenor, Marcelo Bielsa, pe care conducerea l-a indepartat pe motiv ca nu avea rezultate, desi acesta a cerut rabdare si cel putin un sezon pentru a putea pune la punct toate detaliile. Faptul ca echipa se afla pe locul al 2-lea I se datoreaza in mare masura, dar maniera in care evolueaza este una demna de o echipa dornica sa revina si in cupele europene. In etapa trecuta a reusit a treia victorie din ultimele patru dueluri, a fost 3-0 in fata lui Olympique Marseille. De astfel, Lille este una dintre cele doua echipe care au punctaj maxim dupa meciurile jucate acasa, 4 din 4.

Lille: Maignan – Celik; Soumaoro; Fonte; Ballo Toure – Xeka; Mendes – Pepe; Ikone; Araujo – Remy

De partea cealalta, St. Etienne este si ea o echipa care depinde mult de jocurile de acasa, acolo unde si acum este neinvinsa. Problema vine cand “alb-verzii” joaca in deplasare si zic asta pentru ca au castigat un singur joc din patru astfel de incercari. Partea buna este ca are 15 puncte si in prezent ocupa locul 4, moralul fiind la fel de ridicat ca al adversarilor, asta dupa ce a bifat a treia victorie consecutiva. ASSE in runda trecuta a fost cu adevarat o echipa matura, a dispus cu 2-0 de Monaco, ambele reusite au venit din partea lui Wahbi Kazri, mijlocasul acesteia are deja patru goluri in sapte meciuri jucate in tricoul lui St. Etienne. A venit in vara acestui an, adus de la Rennes.

St. Etienne: Ruffier – Panos; Perrin; Subotic; Kolodziejczak – M’Vila;’ Selnaes – Salibur; Hamouma; Diony – Beric

UN joc solid si bine cladit cum este cel al lui Lille imi vine greu sa cred ca poate sa fie combatut de o echipa precum este Saint Etienne. Cu punctaj maxim dupa patru meciuri jucate acasa si victorii la echipe importante si cu pretentii din Ligue 1, astept sa vedem acelasi joc solid al gazdelor, bazat pe cele doua extreme, care stiu foarte bine sa scoate oameni din joc.