Ponturi fotbal – Lillestrom – Bryne – Cupa Norvegiei – 27.09.2018

 “Arasen Stadion” serveste drept loc de intalnire pentru partida dintre Lillestrom – Bryne, duel programat in sferturile de finala ale Cupei Norvegiei. Meciul este setat sa inceapa la ora 19:00.

Lillestrom poate din start sa se gandeasca la finala Cupei Norvegiei, din nefericire pentru ea este singurul obiectiv unde poate spera ca are sanse peste 50%, deoarece nivelul jocului din Eliteserien lasa de dorit. Dupa doua infrangeri la rand, a reusit ca in etapa trecut de campionat sa castige destul de tarziu, a fost 1-0 in disputa cu Tromso, dar sa nu omitem faptul ca unicul gol al meciului a venit dintr-o lovitura de la 11 m, pe care Arnor Smarason a reusit sa o transforme fara emotii. Detinatoarea trofeului trecut, Lillestrom mi-a placut cum s-a mobilizat in cupa, trofeu unde s-a calificat pana in aceasta faza datorita a trei victorii obtinute la cel putin doua goluri diferenta. Daca in primele doua tururi a trecut la pas, de echipa din ligi inferioare, “galben-negrii” au reusit ca in optimi sa o elimine pe a doua clasata din Eliteserien, Brann, castigand cu cu un neverosimil 4-1.

Bryne nu are mari realizari in istoria sa, de cele mai multe ori si-a facut veacul prin ligile inferioare, acolo unde este si acum angrenata. Componenta a ligii a 3-a din Norvegia, a reusit ca la finalul etapei anterioare sa faca scor cu Hodd, o echipa mai bine clasata decat ea in Divizia 2- Grupa 2, venind la trei lungimi de echipa aflata pe locul secund si singura pe care o poate ajunge. In acelasi timp, vorbim despre o competitie total diferita, unde surprizele pot sa apara oricand, dar nu a fost cazul ei. Mereu castigatoare cu 1-0, a avut adversari din campionatele inferioare, in optimi a avut probleme reale cu Ull/Kisa, avand nevoie de lovituri de la 11 m pentru a trece mai departe.

Fiind angrenata o echipa detinatoare de trofeu, astept ca Lillestrom sa ne ofere jocul acela spectaculos pe care l-am vazut de fiecare data in Cupa Norvegiei. In cele trei turui deja jucate s-au dat mereu cel putin trei goluri, contrar ceea ce s-a intamplat cu meciurile lui Byrne, dar acum este diferenta prea mare de diferenta pentru a nu crede ca “galben-negriii” vor duce la capat misiunea lor si din nou vor atinge cel putin semifinala.