Ponturi fotbal – Los Angeles Galaxy – Vancouver Whitecaps – MLS – 30.09.2018

O alta zi de duminica inseamna etapa de Major League Soccer, iar de data asta avem Los Angeles Galaxy – Vancouver Whitecaps, meci care este programat sa aiba loc incepand cu ora 05:00.

Nu exista scuze pentru ce i s-a intamplat lui Los Angeles Galaxy in acest sezon si singurul vinovat este Siegfried Schmid, antrenor care a si fost schimbat de Dominic Kinnear, cel putin pana la finalul sezonului. La primul meci cu acesta pe banca am avut si o prima victorie dupa o pauza de sapte runde, californienii reusind in etapa trecuta sa profite de avantajul de a juca pe teren propriu, drept pentru care a trecut cu 3-0 de Seattle Sounders, in cea ce a fost a patra partida la rand in care ofensiva si-a spus punctul de vedere si a inscris cel putin un gol.A urcat pe locul 7 in Conferinta de Est, cu 41 de puncte, trei mai putine decat Seattle, echipa care se afla pe ultimul loc de playoff, dar are un meci mai mult decat adversara ei.

Los Angeles Galaxy: David Bingham — Rolf Feltscher, Daniel Steres, Dave Romney, Ashley Cole — Ema Boateng, Jonathan dos Santos, Sebastian Lletget, Romain Alessandrini — Zlatan Ibrahimovic, Ola Kamara

Vancouver Whitecaps este colega de clasament cu adversarul pe care duminica urmeaza sa-l intalneasca, ocupa locul 8 in aceeasi Conferinta, cu 40 de puncte, dar spre deosebire de Galaxy, numarul de meciuri este acelasi cu al echipei aflate pe locul 6. Din nefericire pentru aceasta a pierdut puncte importante in ultimele doua etape, dupa ce cedat de fiecare data acasa, 1-2, cu Seattle Sounders si FC Dallas. In conditiile de fata, a devenit o echipa spectaculoasa, in ultimele ei zece meciuri am avut goluri de ambele parti, iar in ultimele 11 ea a inscris cel putin un gol.

Vancouver Whitecaps: Stefan Marinovic — Jake Nerwinski, Kendall Waston, Doneil Henry, Brett Levis — Cristian Techera, Aly Ghazal, Russell Teibert, Alphonso Davies — Kei Kamara, Yordy Reyna

Cifrele lui Whitecaps spun ca este o echipa care inscrie des si la fel de usor primeste goluri. Avand in vedere si circumstantele, in care victoria poate valora sase puncte atunci cand se trage linie, astept sa vad multa determinarea din partea ambelor formatii, iar aceste lucruri sa se vada si pe tabela, contrar ultimelor rezultate directe, cand in patru din ultimele cinci s-au dat cel mult doua goluri, iar gazdelor sa le fie atribuita victoria.