Ponturi fotbal – Luxemburg – Belarus – Uefa Nations League – 15.11.2018

Joi seara urmeaza o partida interesanta, de la ora 21:45, pe “Stade Josy Bathel” are oc meciul dintre Luxemburg – Belarus, din Grupa 2 a Uefa Nations League.

Nationala din Luxemburg a crescut foarte mult si treptat a reusit sa urce in ierarhia Fifa. SE vede asta si prin prisma faptului ca Dudelange este echipa care a prins grupele Europa League, reusind o performanta notabila pentru o tara atat de mica. In etapa trecuta a Uefa Nations League ne-a oferit o noua demonstratie de forta, profitand si de numele adversarului mai slab, a invins-o cu 3-0 pe San Marino, ocupand prima pozitie, cu 9 puncte. Golaverajul este si el unul care ne arata dorinta de victorie, insa, singurul gol luat de aceasta a venit in infrangerea din tur cu Belarus, a fost 0-1 acel joc.

Belarus a fost mereu capabila sa obtina rezultate bune, asta si pentru ca are o echipa nationala ce aduce jucatori interesanti, majoritatea reprezentand lotul campioanei, BATE Borisov. Selectionerul Igor Kriushenko a dus echipa destul de aproape de obiectiv, se afla pe locul al doilea, cu 8 puncte, dar o eventuala victorie in meciul jucat joi seara, ar schimba liderul si cred ca ar face ca ierarhia sa fie cea corecta. Daca aceasta a pierdut puncte importante, acelea au fost cu nationala Republicii Moldova, ambele infruntari s-au incheiat cu acelasi scor, 0-0. Partea buna, daca exista una in aceste rezultate, Belarus nu a luat gol pana acum.

S-au intalnit de foarte multe ori in decursul istoriei lor scurte, in ultimii 24 de ani au stat de 11 ori fata in fata, dar Belarus a fost echipa care a iesit mai mult in relief. In tur s-a impus cu 1-0, Anton Saroka a inscris unicul gol al mecului, dar cifrele acelui meci au arata ca nu a mai avut motive sa forteze, Luxemburg a trimis o singura data pe spatiul portii aparate de Gorbunov. Cum Belarus este obligata sa inscrie si sa castige pentru a trece pe primul loc, astept din partea ei sa vedem un joc mai bun.