Ponturi fotbal – Lyon – Nimes – Ligue 1 – 19.10.2018

Vineri, primul meci al etapei cu numarul 10 din Ligue 1 se disputa Lyon – Nimes, partida pe care programul campionatului Frantei o aduce la ora 21:45.

Lyon este favorita acestui meci, are toate motivele sa fie asa, avand in vedere ca este clasata pe locul 6, cu 14 puncte. Totusi, a intampinat probleme reale in ultimul meci avut in campionat, nereusind sa tina pasul contra campioanei PSG, drept pentru care a suferit cel mai categoric esec stagional, 0-5. Revenita acasa, pot spune ca aici a dat cel mai bun randament, atat din punct de vedere al golurilor inscrise, cat si din punct de vedere al punctelor acumulate, zece dintre ele au venit jucand pe “Parc Olympique Lyonnais”, unde, singura formatie care a plecat cu toate punctele a fost Nice (0-1), intr-un duel avut in chiar ultima zi din luna august.

INFO LOT: Lucas Tousart este suspendat, Nabil Fekir si Amina Gouiri sunt accidentati

Lyon: Lopes – Dubois; Marcelo; Denayer; Mendy – Cheikh; Ndombele; Aouar – Depay; Dembele; Traore

Promovata la inceputul acestui sezon. Nimes face un sezon decent, presarat cu multe rezultate de egalitate, ceea ce o aduce pe locul 14, cu zece puncte. La fel s-a intamplat si in etapa trecuta, a fost 0-0 contra celor de la Reims, intr-o infruntare in care a dominat, insuficient cat sa aduca si golul. A fost a saptea etapa la rand in care nu reuseste sa se impuna, in decurs de aceste jocuri si-a trecut in cont trei infrangeri si alte patru jocuri s-au incheiat la egalitate. Mai mult decat atat, din cinci jocuri pe care le-a disputat pe teren strain, Nimes a lasat de dorit in plan defensiv, avand o medie de doua goluri incasate in fiecare din acest joc, dar a strans cinci puncte.

INFO LOT: Loick Landre si Baptiste Guillaume sunt suspendati, iar Pierrick Valdivia este accidentat

Nimes: Bernardoni – Alakouch; Briancon; Lybohy; Maoassa – Thioub; Bobichon; Savanier; Bouanga – Rpart; Alioui

Astept sa vad ca jucatorii care au participat la nationale au ramas cu un nivel de joc destul de ridicat, iar acest lucru sa isi puna amprenta asupra jocului de vineri. De astfel, Lyon este o forta, indiferent de rezultatul de acasa, mai mereu am vazut-o practicand un joc ofensiv, care a adus goluri. Una peste alta, cum Nimes incaseaza cel putin doua goluri pe deplasare, lasand de dorit in plan defensiv, merg pe un succes al lui OL, obtinut cu cel putin doua goluri inscrise.