Ponturi fotbal – Marseille – Dijon – Ligue 1 – 11.11.2018

 “Stade Velodrome” se va umple din nou in urma meciului de duminica, cand de la ora 18:00 se vor infrunta Marseille – Dijon, in etapa cu numarul 13.

Marseille continua sa aiba reale probleme in cele doua competitii in care a fost angrenata in ultimele saptamani, ajungand deja la patru infrangeri consecutive. Cel mai recent astfel de rezultat a venit in urma cu doar cateva zile, a fost 1-2 in Italia, contra celor de la Lazio, ceea ce a dus la eliminarea echipei lui Rudi Garcia din cupele europene, asta dupa ce a jucat finala de Europa League in editia trecuta. Din pacate pentru Marseille, programul incarcat si echipele bune intalnite in ultimele doua etape din Ligue 1, a pierdut fara sa inscrie in fata unor formatii care in prezent se afla pe podium, PSG (0-2), Montpellier (0-3).

Marseille: Mandanda – Sarr; Rami; Kamara; Amavi – Gustavo; Strootman – Thauvin; Payet; Ocampos – Germain

De partea cealalta, Dijon nu cred ca a invatat multe din infrangerile suferite anterior, iar acel 0-4  de la finalul saptamanii trecute cred ca spune totul despre forma de moment. Erau 30 de grade afara si in Liga 1 se intrerupea meciul pentru pauzele de hidratare atunci cand aceasta a reusit cel mai recent succes, a fost un 4-0 cu Nice, aproape de finalul lunii cu august. Ocupa o pozitie pe masura formei de moment, ea se afla pe locul 17, cu 11 puncte, o singura lungime face diferenta intre ea si Amiens, prima echipa de sub linia rosie. Interesant pentru o echipa de calibrul ei este ca joaca mai bine in deplasare, acolo a bifat opt puncte Nice si Montpellier au fost echipele pe care le-a invins, ambele aflandu-se acum in jumatatea superioara.

Dijon: Runarsson – Rosier; Coulibaly; Aguerd; Haddadi – Sliti; Marie; Bahmont; Jeannot – Tavares; Said

Stiu ca Marseille nu a dat gol in ultimele doua meciuri, dar faptul ca joci contra campioanei justifica o infrangere, la fel si in deplasare, contra lui Montpellier. OM ramane o echipa de teren propriu si cum Dijon sufera la toate capitolele, ceea ce reiese si din ultimele rezultate. In concluzie, ramane o diferenta considerabila intre cele doua echipe, faptul ca se joaca din nou “Stade Velodrome”. De alfel, in ultimele doua sezoane am avut trei victorii ale lui OM si un meci nul.