Ponturi fotbal – Michalovce – Zilina – Fortuna Liga – 21.08.2018

Marti, de la ora 18:00, pe “Mestky futbalovy Stadion” se joaca Michalovce – Zilina, un meci ramas restant din prima runda a campionatului Slovaciei.

Michalovce a luptat pentru ramanerea in prima liga a fotbalului din Slovacia, dar dupa un joc consistent a reusit ca in etapa trecuta sa stea foarte bine din punct de vedere al ocupantei unui loc in play-out si sa se salveze. De data asta isi face jocul obisnuit, dupa primele patru runde desfassurea inca nu a bifat vruen succes, cea mai importanta relizare a venit la finalul saptamanii trecute, cand a remizat la 1 contra celor de la Senica, dupa trei rezultate consecutive in care a pierdut in disputele de campionat. Cupa Slovaciei a avut si ea un prim tur, cand n-a avut emotii cu amatorii de la Besenova, pe care a reusit sa-i invinga cu 6-0, intr-un joc in care nu se punea problema castigatoarei.

Zilina este unadintre cele mai bune echipe din campionat slovac de fotbal si in acelasi timp o favorita care an de an se lupta pentru titlu. Totusi, startul de sezon a fost unul cu suisuri si coborasuri, deoarece in patru etape deja disputate, doua au fost victorii si alte doua au fost infrangeri. Acasa pare o formatie mai buna, dispusa sa reiste mai mult si asta s-a vazut si la finalul saptamanii trecute, reusind sa treaca cu 2-1 de Sered, o echipa modesta a Fortuna Lina, drept pentru care a urcat pe locul opt, cu sase puncte. La fel ca adversara ei, in Cupa Slovaciei si-a incarcat bateriile, cu un 7-0 in confruntarea impotriva Slovenske Darmoty, de care a trecut fara drept de apel, tot dupa o deplasare.

Meciul este unul usor dezechilbrat, dupa nume si aspiratiii, ma astept ca Zilina sa iasa mult mai mult in relief, iar la finalul meciului sa fie echipa care obtine toate punctele puse in joc. In acelasi timp, sa nu uitam ca doua dintre cele trei victorii ale celor de la Michalovce in meciurile directe au venit atunci cand a jucat acasa, deci poate sa fie un real pericol, iar un nou eventual succes al oaspetilor sa necesite cel putin doua reusite.