Ponturi fotbal – Miercurea Ciuc – Dinamo Bucuresti – Cupa Romaniei – 01.11.2018

Joi, incepand cu ora 19:00, are loc una dintre partidele pe care optimile de finala ale Cupei Romaniei le-a programat, Miercurea Ciuc – Dinamo Bucuresti.

Miercurea Ciuc nu este genul de echipa care sa aspire la un loc in fazele superioare ale Cupei Romaniei, dar faptul ca a avut un programat accesibil, a facut sa atinga pentru prima oara in istorie faza optimilor. A disputat trei meciuri pentru a atinge aceasta performanta, intai a trecut de AFC Harman (0-2), pentru ca in tururile 2 si 3 sa aiba dispute contra unor echipe din Liga a 2-a, de care a trecut la un gol diferenta, Aerostar Bacau (3-2) s Energeticianul (2-1). Merge bine si in Liga a 3-a, acolo de unde provine, ocupand locul secund, cu doua puncte mai putine fata de liderul Comuna Recea. In chiar ultima etapa de campionat, formatia antrenata de Dumitru Suciu a castigat cu 5-0 disputa contra echipei secunde a lui Gaz Metan Medias.

Cupa Romaniei este singura salvare pentru echipa lui Mircea Rednic si asta pentru ca etapele de scurg cu repeziciune si nu se vad imbunatatiri in ceea ce inseamna jocul prestat de Dinamo Bucuresti. Cel mai recent duel din Liga 1 ne-a dovedit acest lucru, “alb-rosii” avand o cota buna la pariuri, insa, lipsa unor jucatori decisivi si a unui lot de valoare, a facut sa incheie la egalitate cu formatia ilfoveana Concordia Chiajna, 0-0. A inceput sa nu ne mai mire nimic in ceea ce priveste echipa bucuresteana, are deja sapte etape la rand in care nu a mai castigat, ceea ce o aduce pe locul 12. Singura victorie dinn ultimele doua luni a fost chiar cea din saisprezecimi, cand a trecut cu 3-1 de divizionara secunda Dacia Unirea Braila.

In fata unui public ostil si cu reale probleme in jocurile din ultimul timp, Mircea Rednis stie foarte bine ca nu isi permite sa abordeze ofensiv acest joc. Pe de alta parte, celor de la Miercurea Ciuc le convine de minune sa se apere, incercand sa profite de eventuale greseli, des intalnite, in randuri defensivei “ros-albilor”.