Ponturi fotbal – Nijmegen – GO Ahead Eagles – Eerste Divisie – 28.09.2018

O partida care ar putea schimba ierarhia la varf va avea loc pe “Goffertstadion”, de la ora 21:00, are loc Nijmegen – GO Ahead Eagles, din runda cu numarul 7 a Eerste Divisie.

Nijmegen anul trecut a ratat la mustata prezenta in prima liga, dar se pare ca inca nu si-a depus armele, din nou fiind una dintre cele mai bune si constante echipe, ocupand locul al treilea, cu 14 puncte. Una dintre cele doua echipe neinvinse, in etapa trecuta a stiut bine sa-si joace sansa, desi s-a vazut egalata dupa ce a condus cu doua goluri, insa, Anass Achahbar a fost din nou omul potrivit si a marcat al saptelea sau gol pentru echipa lui. La fel s-a intamplat si in Cupa Olandei, NEC a reusit sa treaca de o echipa de prim esalon, Excelsior a fost cea pe care a intalnit-o, acelasi jucator aducandu-si aportul pe tabela si astfel3-2 a fost scorul dupa 120 de minute de stat pe teren.

GO Ahead Eagles depinde exclusiv de ea daca isi pastreza prima pozitie sau pica si iese din sfera podiumului, asta pentru ca are un punct avans fata de echipele care ocupa locurile 2 si 3. Moralul este si el bun, in etapa trecuta a castigat din nou, a fost 2-1 in meciul jucat acasa contra lui Jong Ajax, pentru ca la mijloc acestei saptamani sa dispute un nou meci contra unei echipe din esalonul secund, dar in Cupa Olandei. A intalnit Eindhoven, meci pe care l-a jucat tot acasa si acest lucru si-a pus amprenta, GO Ahead Eagles castigand cu 2-0. De asemenea, in ciuda faptului ca a dat gol mereu in mecurile jucate pana acum, singura infrangere a venit in deplasare, cu echipa de tineret a celor de la AZ Alkmaar, scorul acelui duel a fost 2-3.

In mod normal trebuie sa vedem un meci spectaculos, dincolo de faptul ca se joaca cu locul 1 pe masa, sunt si doua echipe care constant inscriu si acest lucru trebuie sa se vada. In acelasi timp, n-am motive sa nu cred ca vor face lucrurile acestea, motivul pentru care evit un pariu pe solist este ca ambele au capacitatea sa castige, demonstrand in aceasta saptamana ca sunt formatii peste media Eerste Divisie.