Ponturi fotbal – Nimes – Nice – Ligue 1 – 10.11.2018

Duel interesant pe “Stade des Costieres”, de la ora 21:00, Nimes – Nice este meciul care face parte din runda cu numarul 13 din Ligue 1.

Nimes este cu moralul ridicat, a reusit in etapa anterioara sa profite de fiecare ocazie clara avuta contra lui Dijon, iar scorul a fost unul pe masura, 4-0. A fost primul succes dupa o pauza de noua meciuri la rand in care se uita cum punctele trec pe langa ea, ceea ce o face sa se afle situata in a doua jumatate a clasamentului, respectiv pe locul 13, cu 14 puncte. De asemenea, fiind o echipa nou-promovata, fara un buget foarte mare, este normal sa evolueze mai timid, iar acest lucru s-a intamplat si in fata propriilor suporteri, acolo unde a castigat singura data in mijlocul lunii august. De astfel, spectacolul a fost si el un element care a lipsit mereu.

Nimes: Bernardoni – Ripart; Briancon; Landre; Maouassa – Bouanga; Valls; Savanier; Thioub – Guillaume; Bozok

De partea cealalta, Nice vine dupa doua meciuri foarte bune, menite sa le ridice moralul jucatorilor lui Patrick Vieira. Cu foarte mare nevoie de rezultate pozitive, aceasta a reusit in runda anterioara sa faca un meci bun, chiar daca singurul gol al meciului a apartinut unui jucator de la Amiens, care si-a inscris in proprie poarta. In acelasi timp, ii convine mult sa joace in deplasare, in decurs de sase meciuri disputate de OGC in postura de formatie vizitatoare, a reusit sa obtina trei victorii, doua rezultate de egalitate si un meci pierdut. Un element comun pe care il are cu Nimes este ca nu se intampla sa faca spectacol de multe ori, cel putin in deplasare este echipa cu cele mai putine goluri primite.

Nice: Benitez – Herelle; Dante; Sarr – Attal; Cyprien; Tameze; Boscagli – Srarfi – Balotelli; St. Maximin

Sunt echipe care de la inceput au plecat cu obiective total diferite, insa, as miza inca din start pe un meci in care numarul de goluri sa fie mic, avand in vedere ca au probleme destul de mari in a finaliza. Nice pare mai motivata dupa cele doua victorii pe care le-a obtinut, ceea ce ma face sa cred ca o sa intre mult mai motivata pe teren, iar cu un ritm de joc sustinut, sa obtina din nou cel putin un punct. De altfel, remiza are sanse bune de reusita, ar fi suficient pentru ca ambele sa se bucure, avand in vedere situatia de fata.