Ponturi fotbal – Oxford United – Gillingham FC – League One – 17.11.2018

Sambata, de la ora 17:00, pe “Kassam Stadium” se va disputa Oxford United – Gillingham FC, joc din runda cu numarul 18, din League One.

Oxford United este condamnata sa retrogradeze daca nu mentine ritmul bun pe care a inceput sa-l aiba de cinci runde, mecuri in care a reusit sa-si treaca in cont doua victorii si alte trei meciuri s-au incheiat la egalitate. Datorita si punctelor stranse in aceste meciuri, aceasta a reusit sa urce pe locul 21, primul de sub linia rosie, cu 15 puncte, dar cu o victorie in meciul urmator ar putea sa iasa de acolo, diferenta este de doua lungimi. A continuat sa evolueze in acelasi ritm si in restul competitiilor aditionala, Wycombe a cazut victimajocului bun al lui Oxford United din EFL Trophy, 3-0 a fost scorul acelui duel si in FA Cup a facut 0-0, avand nevoie de rejucare pentru a trece mai departe.

Gillingham nu este nici ea departe de zona retrogradarii, se afla tot in jumatatea inferioara, se afla pe locul 17, cu 18 puncte, insa, are una dintre cele mai slabe aparari. In etapa trecuta a evoluat pe teren propriu, acolo unde in ciuda statutui de gazda nu a amenintat deloc periculos poarta celor de la Blackpool, pierzand cu 0-1, in ceea ce a fost a noua infrangere stagionala. Din nefericire pentru ea, tocmai s-a refacut cu o rejucare in FA Cup, unde nu a reusit sa profite din nou de statutul de gazda pe care l-a avut si a facut 0-0 cu Hartlepool, drept pentru care e nevoie de un meci retur pentru a merge in turul al doilea al celei de-a doua competitii din fotbalul englez.

Jocul este unul special, pentru ca o eventuala victorie a celor de la Oxford United scoate echipa din zona rosie, in timp ce victoria lui Gillingham FC o face sa se distanteze de locurilor rosii. Golurile n-au lipsit, Oxford United a fost cu un pas in fata rivalei sale, pe care a invins-o de cinci ori in ultimele sase meciuri directe si dupa cum joaca in ultimele etape, are mari sanse sa pastreze toate punctele.