Ponturi fotbal – Palmeiras – Cerro Porteno – Copa Libertadores – 31.08.2018

Vineri dimneata se va juca partida dintre Palmeiras – Cerro Porteno, confruntare din returul optimilor de finala ale Copei Libetadores. Palmeiras s-a impus cu 2-0 in tur.

Palmeiras vine dupa o serie de meciuri pozitive, dupa remiza alba din runda anterioara, 0-0, cu Internacional, a ajuns la noua confruntari consecutive in care nu a pierdut, trecandu-si in cont sase victorii si trei rezultate de egalitate, in toate aceste meciuri nu a primit gol.  Situatia formatiei in alb si verde este una buna, ocupa locul 4 in Serie A Brasileirao, cu 37 de puncte, diferenta dintre ea si echipa de pe primul loc este de opt lungimi, nu una atat de mare cat sa nu se poata recupera, cand au mai ramas foarte multe etape pana cand se trage cortina si peste campionatul Braziliei. Un alt plus vine datorita posturii de echipa gazda, Palmeiras in jocurile de pe “Allianz Parque” nu a pierdut in ultimele opt jocuri, in sapte dintre ele a reusit sa se impuna.

Cerro Porteno este una dintre echipele de frunte din Paraguay, ea aflandu-se si in prezent pe locul al doilea, cu doua puncte mai putine decat Olimpia Asuncion. In urma cu putine zile, mai exact la finalul saptamanii trecute, a oferit un joc solid, la finalul caruia s-a impus cu 4-1 contra celor de la Diaz, contrar faptului ca a jucat in deplasare. In ultimaluna n-a dat dovada de o echipa careia ii place sa joace prudent, astfel ca am avut meciuri care s-au terminat mereu cu victoria ei sau a adversarelor intalnite. Limitele ei s-au vazut si in jocul pe care l-a avut in urma cu doua saptamani, cand a incheiat jocul fara vreun sut pe spatiul portii lui Palmeiras.

Fiind echipe care des evolueaza in Copa Libertadores, deja sunt in fata celui de-al saselea meci direct consecutiv, partide in care echilibrul este la el acasa, trei partide au fost remiza si fiecare dintre ele s-au impus. Totusi, diferenta de doua goluri pe care Palmeiras a luat-o dupa jocul din tur ma face sa cred ca Cerro Porteno vine deja resemnata, stiind ca este aproape calificata, dar asta nu inseamna ca nu o sa incerce sa iasa la joc si daca asa o sa fie, brazilienii stiu bine sa speculeze acest gen de jocuri si putem avea goluri, cel putin doua, asa cum a fost si in urma cu doua saptamani.