Ponturi fotbal – Petrolul Ploiesti – Farul Constanta – Liga 2 – 29.10.2018

Ultima partida a etapei cu numarul 14 din Liga a 2-a se va juca pe “Ilie Oana”, de la ora 18:00, Petrolul Ploiesti – Farul Constanta este meciul care trage cortina.

Favorita certa in meciul de luni seara, Petrolul Ploiesti poate sa fie una dintre castigatoarele acestei etape, iar cu un eventual succes ar urca pe locul 4, la doar o lungime de echipa aflata pe locul al doilea. Recent s-a despartit de Leo Grozavu, dar pe banca echipei a venit un om care a fost aproape de echipa, Octavian Grigore. Prahovenii nu au motive sa isi faca griji, in etapa trecuta au reusit sa ofere o victorie suporterilor care au facut deplasarea la Bucuresti, meciul cu Daco-Getica s-a terminat 2-1. Faptul ca este pe locul 6, avand 26 de puncte, este strict datorita meciurilor de pe “Ilie Oana”, un teren unde nu a pierdut pana in prezent, inregistrand cinci victorii si doua rezultate de egalitate.

Farul Constanta a trecut prin schimbari si ea, si-a schimbat antrenorul de doua ori in acest sezon, dar se pare ca nu-si gaseste ritmul care sa-i ofere un sezon linistit. Partea buna pentru marinari este ca vin cu moralul ridicat, au reusit in etapa trecuta inca o victorie, a fost 3-1 in disputa dea casa, contra lui FC Arges Pitesti. Chiar si asa traieste periculos, este la egalitate de puncte cu prima echipa care se afla sub linia rosie, avand 13 puncte, cat si un deficit de noua goluri in dreptul golaverajului.  Principala problema pe care trebuie sa o rezolve Grigoras este sa castige in deplasare, Farul are un singur punct luat in asemenea intalniri, desi a avut ocazia sa acumuleze 18.

Neinvinsa cand joaca acasa, Petrolul Ploiesti trebuie sa isi faca siesta obisnuita si nimic nu-i poate sta in cale. Mai mult decat atat, Farul Constanta le-a permis adversarelor sa se desfasoare, iar meciul de luni pare sa fie cel mai greu din ultimul timp. In aceeasi masura astept o replica consistenta, iar victoria prahovenilor sa vina cu cel putin doua goluri inscrise de acestia, asa cum s-a intamplat in toate cele cinci victorii de acasa.