Ponturi fotbal – Portsmouth – Burton – League One – 23.10.2018

 “Fratton Park” este tinta surpoterilor liderului League One, marti, de la 21:45 are loc Portsmouth – Burton, joc din cadrul etapei a 15-a.

Portsmouth este favorita si nu avea cum sa fie altfel, daca tinem cont ca este pe primul loc, avand sase puncte mai multe decat principala ei contracandidata, Peterborough. Eram sceptic ca poate raspunde la fel de bine dupa singura infrangere din acest sezon, iar dat fiind faptul ca de atunci au mai urmat doua jocuri, ambele castigate, cred ca isi merita din plin postura de lider. In etapa trecuta nu a facut tocmai cel mai ofensiv joc, dar important este ca atacantul Oliver Hawkins a inscris singurul gol al disputei cu Fleetwood. Chiar daca singura infrangere a venit pe teren propriu, ne-a demonstrat ca evolueaza la fel de bine indiferent de rezultatele obtinute, mereu si-a aratat disponibilitatea de a ataca, drept pentru care a ajuns la 14 puncte acumulate din 21 maxim posibile, numarul de goluri inscrise fiind dublu fata de cel al golurilor primite.

Nu are asteptari mari de la acest meci, cum si antrenorul echipei a tinut sa puncteze chiar in interviul dupa meciul castigat in etapa trecuta. “Galbenii” sunt in forma, au luat doua victorii din ultimele doua jocuri, drept pentru care si urcarea lor pana pe locul 14 este una susbtantiala, avand 17 puncte.  Suficient de bine motivata dupa ce a reusit ca in runda anterioara sa isi duca bine la capat duelul cu una dintre cele cele mai slabe echipe, castigand cu 3-2 disputa contra lui Plymouth, actuala lanterna rosie din League One. A fost pentru prima oara cand Burton s-a impus intr-o deplasare, din sase meciuri a acumulat patru puncte pe teren strain.

Diferenta dintre Portsmouth si fiecare echipa angrenata in League One este evidenta, iar Burton este cu atat o echipa din plan secund, cat si una dintre cele mai slabe care evolueazain deplasarea. Cum oaspetii au luat doua goluri de la ultima clasata, nu vad cum liderul League One nu si-ar putea consolida succesul cu cel putin doua, poate trei goluri inscrise.