Ponturi fotbal – Portugalia – Romania – Calificari Cupa Mondiala – 04.08.2018

Marti seara, de la ora 19:00 in Grupa 6 din cadrul calificarilor Cupei Mondiale are loc partida dintre Portugalia – Romania, meci ce se desfasoare la Chaves, in runda cu numarul opt.

Portugalia a facut o campanie modeste, dar nu avea cum sa iasa in evident si mai mult, cand in fata ei au fost echipe nationale precum Italia sau Belgia. Ocupanta locului al treilea in Grupa 6, aceasta are opt puncte, iar calificarea este compromisa, dar asta nu o impiedica sa nu aiba prima sansa in fata unei echipe precum cea a Romaniei. Acest duel vine intr-un moment bun, nationala lusitana a reusit ca in penultima zi din august sa inregistreze o victorie la scor, 7-0 conra Republicii Mordova, singure reprezentativa pe care a reusit sa o invinga in aceasta Grupa a 6-a, Portugaia castigand cu 8-0 si partida din tur.

Romania s-a antrenat bine pentru meciul pe care l-a avut impotriva ocupantei locului al doilea din grupa, dar pe fondul unor probleme pe faza defensiva, nationala lui Mirel Albon s-a vazut din nou depasita, drept pentru care a ramas pe locul patru, pe care acum il ocupa gratie celor cinci puncte pe care le are. De astfel, Republica Moldova este singurul partener de competitie pe care nationala Romaniei a reusit sa-l invinga, se intampla pe 28 noiembrie 2017, dupa un meci acasa. S-a schimbat postura si automat sansele tricolorelor sunt mai mici si asta pentru simplul motiv ca din trei astfel de intalniri nu a reusit sa castige, obtinand un singur rezultat de egalitate si doua infrangeri.

Formula folosita de Romania in meciul contra Begliei: Paraluta – Oprea; Meluta; Goder; Giurgiu ; Bortan – Vatafu; Olar; Herczeg; Carp; Sandu

Cu siguranta nu este un meci deloc confortabil pentru nationala noastra, cele doua au reusit si in tur sa se anihileze foarte bine si sa inregistreze al cincilea rezultat de egalitate consecutiv. De data asta cred ca lucrurile vor sta usor diferit, deja miza nu mai exista, astfel, astept ca cele care vor intra pe teren sa joace alert si sa se respecte media de goluri dintre ele, cat sa asistam la cel putin trei modificari de scor, insa, cel putin doua dintre ele sa apartina echipei gazda, Portugalia fiind un adversar mai bun acasa, desi a pierdut cu primele doua clasate, a facut-o la un gol diferenta.