Ponturi fotbal – Rennes – Dynamo Kiev – Europa League – 25.10.2018

Stade Rennes' Hatem Ben Arfa reacts after Paris St Germain's second goal

Inceapand cu ora 22:00, “Roazhon Park” gazduieste duelul dintre Rennes – Dynamo Kiev, poate derby-ul Grupei K din cadrul Europa League.

Deloc pusa intr-o postura foarte buna, Rennes trebuie sa se decida repede daca isi doreste sa conteze pentru batalia de a merge in playoff-ul Europa League sau pentru a ramana angrenata strict in competitiile interne. “Ros-negrii” nu trec tocmai prin cea mai buna perioada, aici intrand si meciurile pe care le-au jucat in aceasta grupa. Desi au castigat meciul din runda inaugurala, a fost nevoie de mult noroc pentru a lua toate punctele contra lui Jablonec, Ben Arfa inscriind dintr-un penalty acordat in minutele de prelungire. Limitele sau lipsa de interes, decideti voi, s-au vazut cel mai bine in etapa anterioara, francezii luand goluri la singurele suturi pe poarta ale celor de la FC Astana, scorul acelui meci a fost 0-2, evident, s-a jucat in deplasare.

Dynamo Kiev are toate motivele sa se gandeasca la un meci bun, deoarece la finalul saptamanii trecute a avut un joc contra unei alte echipe angrenate si ea in Europa League si care face fata cu brio in Premier League-ul din Ucraina. Pana acum a jucat spectaculos, decent, dar faptul ca nu a reusit sa castige o face sa ramana pe locul al treilea, insa, in eventualitatea unui succes sunt motive sa spere la prima pozitie, drept pentru care diferenta dintre ea si Astana este de doua lungimi. Mai mult decat atat, programul este in favoarea ei, deoarece la sfarsitul saptamanii viitoare va avea un alt adversar modest, FC Lviv, deci are toate motivele sa trimita in teren cele mai bune arme.

Cel putin dupa numele celor doua echipe, spectacolul trebuie sa fie garantat si aici as tinde mai mult sa dau credit fotbalului inalt din Ucraina si a programului mult mai usor de care are parte Dynamo Kiev, ceea ce pentru mine este suficient sa astept cel putin un punct pe care aceasta sa-l poata scoate. N-as exclude ca din nou sa asistam la un duel echilibrat, probabil, transat de o greseala si francezii sunt mai predispusi sa faca asta, s-a intamplat cu regularitate si in Ligue 1.