Ponturi fotbal – Rijeka – Zapresic – 1.HNL – 03.08.2018

Vineri seara, incepand cu ora 19;30, pe “Stadion HNK” din Rijeka are loc meciul dintre Rijeka – Zapresic, confruntare care deschide etapa cu numarul 2 din prima liga de fotbal din Croatia.

Rijeka este una dintre abonatele in lupta pentru titlu, cel putin pentru jumatatea sezonului o sa fie acolo sus, apoi s-ar putea rupe ritmul, asa cum s-a intamplat si sezonul trecut. Aceasta este favorita certa, victoria sa valoreaza 1.08 la agentia de pariuri Unibet, ceea ce este total justificat, avand in vedere diferenta mare de valoare existenta intre ea si adversara pe care o intalneste. A inceput sezonul perfect, in runda inaugurala a reusit sa dispuna cu 2-0 de Gorica, tot dupa un meci pe care l-a disputat pe teren propriu, Domagoj Pavicic si Mario Pavelic au luat actiunile pe cont propriu si au reusit sa duca echipa direct pe locul al treilea, fiind una dintre cele trei formatii care au castigat dupa disputarea primelor 90 de minute din editia 2018/2019 a 1.HNL.

De partea cealalta, pentru a-si justifica aceasta cota faoret mare pe care o primeste in cazul unui succes, Zapresic s-a facut de ras in runda inaugurala, pierzand cu 0-4 partida sustinuta in deplasarea de la Zagreb, contra Lokomotivei. De asemenea, aceasta a fost a patra infrangere consecutiva in partidele de pregatire, deoarece editia anterioara de 1.HNL a terminat cu trei meciuri pierdute la rand, drept pentru care s-a clsat pe locul 7 din 10 participante, cu diferenta considerabila fata de echipa care a retrogradat. Faptul ca joaca in deplasare o pune si mai mult in dificultate, dat fiind faptul ca  in 2018 a invins in doua asemenea dueluri, dar echipe modeste au fost cele care au cazut prada.

Sunt ani buni de cand Rijeka face ce vrea atunci cand joaca contra lui Zapresic, la inceputul lui mai a dispus cu 5-1 de aceasta, tot dupa un meci pe care l-a sustinut pe teren propriu. De altfel, au trecut sase ani de la ultima victorie a lui Zapresic in disputele acestea. Una peste alta, cred ca gazdelor o sa le fie foarte usor sa abordeze un asemenea meci si ma astept ca prima modificare de scor sa vina foarte repede, inca dinainte sa treaca prima jumatate de ora, asa cum s-a si intamplat in ultimele trei dispute directe.