Ponturi fotbal – Sarpsborg 08 – Genk – Europa League – 04.10.2018

In meciurile de la ora 22:00 se incadreaza perfect si Sarpsborg 08 – Genk, joc din etapa cu numarul 2 a grupelor Europa League. Alaturi de Besiktas si Malmo FF< cele doua fac parte din Grupa I.

Debut timid pentru nordici in grupele Europa League

Sarpsborg 08 este pentru prima data pusa in fata grupelor Europa League si asta am putut sa o vedem in Turcia, cand in urma cu doua saptamani a pierdut cu 1-3, marcand golul al patrulea al meciului in minutele de prelungire, atunci cand nu se mai putea schimba nimic. Ceea ce se intampla la clubul din Norvegia este ceva atipic, in ultimii cinci ani rareori s-a vazut sa piarda sapte meciuri la rand, insa, asta vine si pe fondul unor neintelegeri intre jucatori antrenor, asa cum a speculat presa de profil. Ultimul esec a venit la finalul saptamanii trecute, atunci a jucat acasa, dar a pierdut cu 0-1 in disputa cu Stromsgodset, drept pentru care s-a indepartat la 11 lungimi de cupele europene.

Genk este neinvinsa de cinci luni

Jocul bun facut de belgieni face ca Genk sa fie fara esec din 6 mai, atunci cand ceda cu 0-5 in deplasare, contra lui Standard Liege. A fost o serie lunga de victorii, ceea ce face si acum in Jupiler League, fiind la putine puncte in spatele liderului. La finalul saptamanii trecute s-a inregistrat a treia patrtida la rand castigata marcand de cel putin patru ori, dar in fata unor echipe din competitiile interne. Ultimul adversar a fost Waregem, 4-0 a fost scorul acelui duel. Tot la zero s-a impus si in jocul pe care l-a avut cu Malmo ff, in chiar prima etapa a grupelor din acest an de Europa League, cand a avut statutul de formatie gazda.

Fiind pentru prima data in grupele Europa League, Sarpsborg nu poate tine ritmul acesta impus cu fotbal din trei in trei zile, ceea ce nu se poate spune despre Genk, formatie care recent a evoluat si a castigat la pas, tot jucand foarte des. De astfel, in urma problemelor cu care se confrunta formatia gazda, inclin pe un joc constant in ofensiva, iar la finalul partidei sa castige marcand de cel putin doua ori.