Ponturi fotbal – Shrewsbury – Rochdale – League One – 17.11.2018

Sambata, 17 noiembrie, incepand cu ora 17:00 avem Shrewsbury – Rochdale, un joc ce face parte din etapa cu numarul 18 din League One.

Shrewsbury a suferit o serie de transformari de la un sezon la altul, o parte dintre jucatorii pe care s-a bazat au plecat, iar asta se poate observa cat se poate de bine si prin prisma clasamentului, unde ocupa locul 18, cu tot atatea puncte, avand trei lungimi mai multe decat Oxford United, echipa car e sfala pe locul 21, primul care duce in League Two. Programul avantajos pe care l-a avut, a facut-o ca in etapa trecuta sa joace la un nivel mai mult decat acceptabil, reusind sa treaca cu 2-1 de Wimbledon, asta dupa ce Luke Waterfall a reusit o dubla, intorcand scorul nefavorabil inainte de pauza, cand rivala ei se impunea cu 1-0.

De partea cealalta, Rochdale nu se poate lauda ca este in lupta la varf, locul 16 pe care acum se afla este unul periculos, deoarece cinci puncte o despart de locurile retrogradabile. Orice se poate spune despre ea, dar a reusit sa adune jocuri bune, iar in ultimele patru etape o singura data a fost invinsa, restul meciurilor au insemnat doua victorii si un rezultat de egalitate. Pe de alta parte, a reusit ca in ultimul meci oficial sa obtina un nou succes, chiar daca a avut un adversar accesibil, asa cum a fost Gateshead, reusind sa castige cu 2-1 si sa obtina tichetele pentru turul al doilea din cadrul FA Cup, a doua competitie ca importanta din fotbalul englez.

Stiind ca ambele sunt formatii cu rezultate bune pentru ligile inferioare in spate, pot spune ca in ciuda nivelui deloc stabil intalnit in acest tur de campionat, au capacitatea sa invinga echipe mai bune decat ele. Cand s-au intalnit in mecuri directe am avut victorii ale gazdelor, asa s-a intamplat in ultimele sase intalniri directe, echipa gazda s-a impus, de cele mai multe ori marcand de doua ori. Totusi, cum continuitatea le joaca farse, probabil ca din nou greselile isi vor face aparitia si sa avem cel putin cate un gol de echipa.