Ponturi fotbal – Sion – Young Boys – Super League – 1.09.2018

Sambata este o zi in care fotbalul din Elvetia isi da in petic, de la ora 20:00, pe “Stade de Tourbillon” are loc meciul dintre Sion si Young Boys, etapa din runda cu numarul 6.

Sion ar putea sa profite din nou de avantajul de a juca pe teren propriu, cum a facut-o in cel mai recent meci disputat acasa, cand a trecut la scor de neprezentare de nou-promovata Xamax. De atunci s-au mai jucat doua confruntari, ambele s-au terminat cu victoria echipelor adverse, dar de fiecare data spectacolul a fost la cote inalte. Se afla pe locul 6, cu tot atatea puncte, dar din punct de vedere al spectacolului a fost principalul pion, toate confruntarile pe care le-a disputat au adus cel putin trei modificari de scor, 4 fiind media de goluri in meciurile in care ea a fost ancorata si unde a inscris cel putin un gol de fiecare data.

Young Boys Berna este o echipa fericita din toate punctele de vedere, pe langa faptul ca este campioana en-titre, a reusit sa intre si in grupele Champions League, dupa ce la mijlocul saptamanii a trecut cu 2-1 de Dinamo Zagreb (3-2 la general), ceea ce face sa ajunga la opt meciuri consecutive fara esec. Practic, toate partidele pe care le-a disputat de la reluarea competitiilor s-au terminat favorabil ei. Super League este un campionat pe care il domina din toate punctele de vedere, este singura echipa cu punctaj maxim dupa cinci runde, avand sapte puncte mai multe decat FC Basel, principala sa rivala in cucerirea unui nou titlu.

Antrenorul Gerardo Seoane a anuntat ca o sa sarbatoareasca intrarea in grupele Champions League, iar acest lucru ar putea sa tina pana la meciul contra lui Sion, cand campioana sa trimita pe teren o formula de avarie. La fel s-a intamplat si in etapa trecuta, dar in ciuda unor absente de marca, a castigat cu 5-2 in fata lui Xamax. Daca merg pe aceeasi teorie, in care Super League este una dintre cele mai spectaculoase campionate, cred ca un pariu pe goluri este cel mai indicat.