Ponturi fotbal – Sporting Kansas City – Real Salt Lake – MLS – 01.10.2018

Ultimul meci al rundei aceasta din MLS se disputa la Kansas City, pe “Children’s Mercy Park”, de la ora 00:00, se joaca Sporting Kansas City – Real Salt Lake.

Sporting Kansas City este din nou favorita, iar un eventual nou succes o poate readuce pe prima pozitie in Conferinta de Vest, acolo de unde a fost devansata la finalul etapei anterioare. In urma cu o saptamana a suferit esecul cu numarul 8 din aceasta stagiune, dupa ce a cedat cu 0-2 contra Philadelphiei Union, evident, meciul acela a avut loc in deplasare. Totusi, ea ramane pe locul al doilea, cu 51 de puncte, avand cu doua lungimi mai putine decat FC Dallas, principala sa contracandidata si un punct mai mult decat Los Angeles FC. De asemenea, prestatia in rol de echipa gazda este una buna, de-a lungul timpului a strans noua victorii din 14 jocuri, trei dintre ele au venit consecutiv, in ultimele trei saptamani.

Sporting Kansas City: Tim Melia — Graham Zusi, Ike Opara, Matt Besler, Seth Sinovic — Roger Espinoza, Ilie Sanchez, Felipe Gutierrez — Johnny Russell, Krisztian Nemeth, Daniel Salloi

Real Salt Lake este nevoita sa mai obtina rezultate pozitive pana cand se trage linie asupra sezonului regulat, asta pentru a-si mentine pozitia a 5-a pe care si acum se afla, datorita celor 45 de puncte acumulate. Cu patru lungimi mai multe decat Los Angeles FC, fiecare greseala trebuie si o sa fie taxata de adversarele ei din clasament si acest lucru s-a intamplat si in runda trecuta. Real Salt Lake a pierdut din nou un meci din Major League Soccer, dar are o scuza deoarece a intalnit-o pe Atlanta United, in delasare, scorul acelui meci fiind de 0-2. De asemenea, deplasarile au fost problematice, zece infriangeri din 15 meciuri sunt mult prea multe.

Real Salt Lake:  Nick Rimando — Brooks Lennon, Marcelo Silva, Justen Glad, Aaron Herrera — Jefferson Savarino, Sunny, Kyle Beckerman, Joao Plata — Albert Rusnak, Damir Kreilach

Sunt echipe cu ambitii, iar cum Real Salt Lake City stie bine ca daca se apara o sa aiba de suferit, probabil ca o sa iasa la iveala ofensivele bune pe care le au si acest lucru sa se vada pe tabela. Totusi, tinand cont ca victoria reprezinta mai mult pentru oaspeti, astept ca acestia sa se arunce in atac chiar si atunci cand ne asteptam mai putin, iar scorul meciului direct jucat in iulie sa se repete. Atunci a fost 4-2 pentru Real Salt Lake.