Ponturi fotbal – Steaua Rosie Belgrad – Suduva – Liga Campionilor – 24.07.2018

Steaua Rosie Belgrad - Suduva

Se suna din nou adunarea pe “Stadion Rajko Mitic”, iar de la ora 21:30 va avea loc prima mansa din turul al doilea de calificare din Liga Campionilor, Steaua Rosie Belgrad o intalneste pe campioana Lituaniei, Suduva.

Steaua Rosie Belgrad a luat deja pulsul meciurilor cu miza, reusind ca pana in acest moment sa dispute trei jocuri oficiale din sezonul competitional 2018/2019. A trecut fara emotii de primul tur al acestor calificari, cu toate ca a remizat in prima mansa a disputei cu letonii de la Spartaks, El Fardou Mohamed Ben si Nenad Krsticic au rezolvat calificarea in mansa secunda, cand “alb-rosii” au castigat cu 2-0. Tot de un meci fara gol primit a avut parte campioana Serbiei si la debutul in sezonul de Super Liga, reusind sa profite de adversarul slab intalnit, cat si de avantajul de a incepe aventura in competitiile interne pe teren propriu si a castigat cu 3-0, terminand fara ca poarta aparata de Zoran Popov sa fie pusa vreo secunda in pericol.

Suduva este debutanta la acest nivel, dar in afara de Zalgiris Kaunas, toate echipele care scot capul in Europa si provin din tarile baltice, sunt la fel de usor de abordat. Nu la fel s-a intamplat in primul tur al calificarilor, campioana Lituaniei a profitat de singurele suturi pe poarta si a marcat de trei ori, in disputa din tur, cand tabela a aratat 3-1 in confruntarea cu APOEL. Mansa retur a fost un adevarat tur de forta, a fost mereu pusa in postura de a se apara, dar contrar rezultatului inregistrat, 0-1, a reusit sa mearga mai departe. Scorul a fost favorabil lituanienilor, dar jocul in cele doua manse a lasat mult de dorit. Partea buna din toate acestea vine din faptul ca are meciuri in picioare, A-Lyga este o competitie programata sa se desfasoare in aceasta perioada, Suduva fiind lider din nou, cu opt puncte mai multe decat Zalgiris, principala si singura contracandidata serioasa.

Oaspetii au pierdut de trei ori in ultima luna, in doua dintre aceste meciuri au evoluat in deplasare si in fata unor echipe, probabil putin mai slabe decat Steaua Rosie Belgrad. Campioana Serbiei stie sa-si gestioneze foarte bine apararea, de cele mai multe ori inchide cu brio atacurile adversarilor, ea fiind fara gol primit in cele trei meciuri oficiale deja disputate si nu cred ca lucrurile se vor schimba dupa jocul de marti seara, cand mizez pe o calificare inca din prima mansa.