Ponturi fotbal – Strommen – Aalesund – OBOS-ligaen – 11.11.2018

Etapa cu numarul 30 ne aduce fata in fata duelul dintre Strommen – Aalesund, partida urmand sa inceapa de la ora 14:00.

Strommen este intr-o forma buna, in etapa trecuta a reust sa treaca cu 5-0 de Asane, dar a importanta jocurilor fara presiune par sa-i convina de minune. Are deja cinci meciuri la rand fara esec, patru dintre ele au fost victorii si una s-a incheiat la egalitate, in tot acest timp nu a avut echipe care sa traga la promovare. Pe de alta parte, fiind ultima etapa chiar nu are pentru ce sa lupte, avand in vedere ca se afla pe locul 11, cu 38 de puncte, cat si -3 in dreptul golaverajului. Mai mult, atitudinea echipei in jocurile de acasa a fost una demna de o luptatoare pentru playoff, ultimele cinci astfel de meciuri le-a castigat.

De partea cealalta, Aalesund lupta pentru promovarea directa, cu putin noroc s-ar putea vedea deja in Eliteserien, insa, din nefericire pentru ea nu depinde exclusiv de ce se intampla in disputa de maine, deoarece se afla pe locul al treilea, cu 56 de puncte, cu un punct mai putin fata de echipa de pe locul al doilea si ultimul ce se duce direct in prima liga. Nu-i ramane de facut decat ce a reusit si in etapa trecuta, atunci cand a bifat a 17-a victorie a sezonului, cand jucand in postura de echipa gazda a dispus cu 4-0 de Levanger, ultima clasata. Nu s-a facut de ras nici cand a avut joc in deplasare, dar siguranta a lipsit cu desavarsire, acolo au venit patru dintre cele sapte infrangeri stagionale.

In tur am avut parte de un prim duel intre ele si spectacolul a fost cel care a dominat, scorul final ala celui joc a fost 2-2. In mod normal, daca depindea exclusiv de ce i se intampla ei, as miza pe Aalesund, dar asa, avand in vedere si ca echipa gazda este intr-o forma buna, cel mai bine ar fi un pariu cu goluri, asa cum s-a intamplat si in tur, sa avem cel putin trei modificari de scor.