Ponturi fotbal – Stuttgart – Frankfurt – Bundesliga – 02.11.2018

Prologul rundei cu numarul 10 din Bundesliga se va disputa pe “Mercedes-Benz Arena”, locul unde se vor infrunta Stuttgart – Frankfurt, incepand cu ora 21:30.

Deja eliminate din Cupa Germaniei, cele doua echipe au fost simple spectatoare la partidele care s-au disputat la mijlocul acestei saptamani, avand zile in plus pentru pregatire. “Svabii” au mare nevoie de un rezultat pozitiv, programul nefavorabil si jocul slab, fac din VFB Stuttgart echipa care se afla pe ultimul loc, avand cinci puncte. Poate ca situatia nu era atat de dramatica, dar merge din esec in esec si din nou a suferit o infrangere grea in etapa trecuta. Eliminat inca din minutul 8 al meciului de la Hoffenheim, Emiliano Insua nu va juca acum, dar este principalul vinovat pentru esecul cu 0-4, al treilea la rand, in care primeste cel putin trei goluri. O alta problema pe care Markus Weinzierl trebuie sa o rezolve este cea a ofensivei, Stuttgart a inscris pana acum sase goluri, foarte putine daca este sa comparam acest numar cu cele 21 pe care le-a luat.

Stuttgart: Zieler – Baumgart; Badstuber; Pavard – Maffeo; Gentner; Ascacibar; Sarpei – Thommy – Gomez; Gonzalez

Pentru Frankfurt urmeaza o saptamana aproape decisiva in cupele europene si in urma meciului pe care urmeaza sa-l aiba contra lui Apollon, in Cipru, poate sa-si asigure calificarea matematica in primavara Europa League. Pana atunci mai are inca un hop de trecut, “vulturii” vin dupa o serie de mecuri bune, iar dupa 1-1 din etapa trecuta, cu Nurnberg, au ajuns la patru etape fara infrangere, trei fiind victorii spectaculoase. De altfel, Sebastian Haller si Luka Jovic sunt doi din cei mai buni trei marcatori de pana acum din Bundesliga si care au contribuit intr-o masura important pentru locul 7 pe care Frankfurt se afla.

Frankfurt: Trapp – Abraham; Hasebe; N’Dicka – Fernandes – da Costa; de Guzman; Gacinovic; Kostic – Jovic; Rebic

Asa cum s-au desfasurat ostilitatile pana in prezent, Frankfurt are sanse mai mari de a se impune si programul este de partea ei. Desi va juca pentru calificare in primavara europeana, este suficient timp intre cele doua meciuri si adversarul este de asa maniera ca ii permite antrenorului Adi Hutter sa foloseasca ce are el mai bun si sa aduca victoria lui Frankfurt. Cele doua infrangeri suferite de “vulturi”, pe teren strain, au venit in fata celor doua Borussia, insa, atunci si-au spus punctul de vedere pe tabela, ambele meciuri s-au incheiat 1-3.