Ponturi fotbal – Sucre – San Jose – Division Profesional – 11.11.2018

Duminica seara, de la ora 21:00, “Estadio Olimpico Patria” gazduieste duelul Sucre – San Jose, din cadrul etapei cu numarul 19 din Division Profesional, prima liga de fotbal din Bolivia.

Universidad Sucre a avut probleme in ultimele etape, dupa ce a pierdut cu 0-1 in runda anterioara, in fata celor de la Aurora, a ajuns la trei infrangeri in ultimele patru etape si locul din clasament este unul fix pe masura prestatiei. Aceasta este pe ultimul loc din clasament, cu 13 puncte, dar cel mai mult o doare ca nu inscrie, are noua goluri, fix un gol inscris la doua meciuri, aceasta este media. In schimb, apararea nu avea cum sa nu fie una dintre cele mai slabe, ea a luat pana acum 31 de goluri, majoritatea venind in deplasare. Jocurile de acasa au fost piesa de rezistenta, 11 din cele 13 puncte au venit avand statut de gazda, 1.9 goluri s-au dat, in medie, in jocurile de pe “Estadio Olimpico Patria”.

San Jose se lupta la titlu, pana in prezent face un sezon excelent, aflandu-se pe locul al doilea cu 37 de puncte, acelasi pe care si liderul The Strongest il are, insa, are un meci in plus si un golaveraj usor mai slab. Puncteaza mult la impresie artistica, aceasta este echipa cu al doilea atac din Division Profesional, cu un gol mai putin decat Bolivar. 15 dintre aceste reusite au venit cu Jair Reinoso finalizator, atacantul columbian este golgheterul campionatului. Partea mai putin buna a venit din meciurile avute in deplasare, San Jose in aceasta postura a pierdut cinci din cele sase asemenea meciuri, tot acolo are si un deficit de trei goluri.

Asa cum foarte bine putem observa si prin prisma clasamentului, exista o diferenta sensibila intre cele doua echipe. Totusi, avand in vedere ca San Jose va juca din nou in deplasare, posibil ca Sucre sa isi faca si ea de cap, marcand cel putin un gol. In aceste conditii, astept sa vedem un duel cu goluri, cum am avut parte de fiecare data in meciurile directe jucate in 2018, cand San Jose s-a impus mereu, marcandu-se de cate trei ori.